Skip to content
Home » Automatinė ranka, jaučianti prisilietimą

Automatinė ranka, jaučianti prisilietimą

  • Be kategorijos

Šį projektą sugalvojo ir įgyvendino Švedijos ir Italijos mokslininkai, kurie vienam pacientui suteikė galimybę jausti savo rankos protezą. Išradinga ranka leidžia jos vartotojui suprasti, ką ji jaučia, bei tiksliai ją kontroliuoti. Automatizuota ranka yra sudėtingas protezas, kurį jungia 4 varikliai, 40 daviklių, suprojektuotų tam, kad patobulintų rankos judesius ir įvairius pojūčius. Tai pirmas tokio pobūdžio mechanizmas, kuris siunčia signalus atgal į smegenis, formuojant įvairius jutimus rankoje ir pirštuose.

Impulsai iš smegenų keliauja neuronais link amputuotos vietos. Šie signalai leidžia juos nukreipti link mechaninio įrenginio. Sujungiant rankos jutimus su likusios rankos nervų galūnėmis, pacientas gali jausti ir kontroliuoti ranką.

heand

Kad toks robotas galėtų funkcionuoti kaip normali ranka dar reikėtų ją tobulinti, tačiau tai nėra taip paprasta, nes biologinėje rankoje yra milijonai nervų. Išradingos rankos prototipas reprezentuoja 10 metų atsidavimą ir komandinį darbą – šiame projekte švedų ir italų mokslininkams talkino padėjėjai iš Danijos, Izraelio, Airijos, Islandijos.

Atsižvelgiant į tai, kad tai truko 10 metų, tikimasi, jog pasiekti dar tobulesnių šio roboto savybių nebus labai sudėtinga ir tai bus atlikta be didelių laiko sąnaudų.Gal šis išradimas po tolimesnių tyrinėjimų ir mechanizmo patobulinimo leis žmogui jausti automatizuotą ranką kaip biologinę savo kūno dalį.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt