Skip to content
Home » Noctua NF-S12B apžvalga

Noctua NF-S12B apžvalga

  • Be kategorijos

Šiandien jums pristatysime vieną iš įdomesnių Noctua kompanijos gaminių. Tai NF-S12B (ultra-low-noise) korpuso aušintuvas, kuris sukelia itin nedidelį garso kiekį ir suteikia nemažą aušinimą.

Trumpa informacija apie Noctua kompaniją

2005 metais Austrijoje susikūrusi Noctua kompanija labai greitai įsitvirtino daugelyje šalių. Jos produkcija pasižymi tylaus aušinimo technologijomis, kokybės garantija ir gana originaliu dizainu.

Apžvelgiame pakuotę

Noctua NF-S12B pakuotė gana stilinga, išlaikytas kompanijos stilius. Pakuotės viršuje pateikti 4 pagrindiniai ventiliatoriaus apibūdinimai: Mentelių galai su dviem pjūviais, 3 greičio parametrai, mažas garso skleidimas ir garantuotas ilgas veikimas.

1

Kitoje dėžutės pusėje taip pat pateikiama informacija apie ventiliatoriaus privalumus.

n2

Noctua pateikia informacijos ir apie ventiliatoriaus mentelių technologiją, kuri suteikia didesnį oro srautą.

n3

Komplektacija

Noctua komplekte pridėta tikrai daug priedų, kurie gali praversti ventiliatoriaus paleidimui. Taip pat pridėta varžtų, gumelių, kurios slopina garsą, trys jungiamieji laidai, su kuriais galime prijungti ventiliatorių prie pagrindinės plokštės, taip pat Noctua logotipo emblema bei kompanijos lipdukai.

n4

Ventiliatorius

v5

NF-S12B ventiliatorius su 7 mentelėmis pasižymi puikiu oro srautu. Jis dirba išties tyliai. 600 RPM greičiu dirbantis ventiliatorius skleidžia vos 6.2dB(A) garsą, 900RPM greičiu 10.6dB(A), 1200RPM 18,1dB(A). 12cm dydžio ir 2,5 pločio ventiliatorius turi savitą stilių ir spalvų kontrastą.

v6

v7

Noctua, skirdama daug dėmesio ventiliatoriaus dizainui, niekuo nenusileidžia ir aušinimo sistemoms. Kurdama įvairius modelius Noctua suranda tinkamus aušinimo variantus tiek namų, tiek darbo kompiuteriams. Nors ir NF-S12B ventiliatorius turi stiprų oro srautą, tačiau naujų sraigtų technologija šiek tiek padidina garso ūžesį.

Montuojame į vidų

Nors ir ventiliatorius nepritaikytas senam korpusui aš nepasidaviau ir kibau į darbą. Visų pirma teko padaryti papildomos ventiliacijos, kad šiltas oras galėtų išeiti pro kažkurią tai angą. Pašalinau 5 geležinius laikiklius ir įstačiau ventiliatorių šalia vaizdo plokštės. NF-S12B rado vietą net sename korpuse.

v8

specifikacijos

Testas

Noctua NF-S12B ventiliatoriaus testui buvo pasirinktas gana senas kompiuteris, kuris aiškiai parodys aušinimo rezultatus. Testuojant kompiuteris laikytas 20 minučių ramybės būsenoje ir palaikytas maksimaliai apkrautas. Temperatūroms matuoti buvo pasirinkta SpeedFan 4.39 programa. Procesoriui maksimaliai apkrauti buvo naudojama Linx 0.6.4.

Kompiuterio parametrai.

Procesorius: AMD Sempron, 1666 MHz (10 x 167) 2400+
Pagrindinė Plokštė: Abit an7
Kietasis Diskas: ExcelStor J680 (76 GB)
Vaizdo plokštė: AGP 8x: nVIDIA GeForce FX 5500
Operatyvioji atmintis: 768mb PC3200 DDR SDRAM

Taigi pradedame.

Visų pirma išbandome kompiuterį be Noctua NF-S12B ventiliatoriaus. Žemiau matome pateiktą HDD ir CPU laipsnių diagramą. Žiūrint į pateiktą lentelę norisi, jog šių sričių laipsniai būtų šiek tiek žemesni.

testas2

Po įmontuoto Noctua NF-S12B ventiliatoriaus paliekame kompiuterį 20 minučių ramybės būsenoje su matavimo įranga. Po kelių minučių laukimo matome tokius rezultatus:
Noctua NF-S12B ventiliatorius sugebėjo numušti HDD ir CPU. Atsižvelgiant į tai, jog kompanijos gaminys įmontuotas į senoką kompiuterį, NF-S12B nenuvylė.

testas11

Po visiško 20 minučių procesoriaus apkrovimo pamatėme, jog Noctua NF-S12B suteikia tikrai didesnį aušinimo lygį nors ir procesorius pasiekė 54 laipsnių ribą. Tai gana daug, bet tai juk senas kompiuteris.

Išvada

Atsižvelgiant į tai, jog ventiliatorius buvo įmontuotas į senoką kompiuterį, galime spręsti jog Noctua gaminys nėra paprastas žaisliukas. Jis ne tik gerai aušina, bet ir skleidžia itin mažą garso lygį. Gaila tik tiek, kad Noctua NF-S12B Lietuvoje nepardavinėjamas. Noctua NF-S12B kaina siekia 20 eurų.

Dėkojame noctua.at už suteiktą NF-S12B ventiliatorių.

kokybe5