Skip to content
Home » Italijoje uždaromos torrentų svetainės

Italijoje uždaromos torrentų svetainės

  • Be kategorijos

Italijos Aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą leisti autorių teisių savininkams reikalauti iš interneto paslaugų tiekėjų blokuoti svetaines, suteikiančias prieigą prie neteisėto turinio.

2008 m. rugpjūčio mėn. Italijos interneto paslaugų tiekėjai, besilaikantys valdžios institucijų reikalavimų, uždarė prieigą prie populiarios torrentų svetainės „Pirate Bay”. Vėliau „Pirate Bay” savininkai padavė apeliacinį skundą ir laimėjo bylą: Bergamo teismas nusprendė, kad paslaugų tiekėjai neturi teisės blokuoti užsienio svetainių dėl tariamų autorinių teisių pažeidimų. Vėliau Aukščiausiasis teismas panaikino Apeliacinės tarybos sprendimą. Pagal sprendimą, kurio turinys buvo paviešintas praeitos savaitės pabaigoje, svetainės, kurios suteikia prieigą prie torrent failų, su kuriais galima atsisiųsti piratinę medžiagą, yra laikomos „užsiimančiomis nusikalstama veikla”.

Teismo sprendimas suteikia autorinių teisių turėtojams teisę reikalauti, kad paslaugų tiekėjai blokuotų prieigą prie nepageidaujamų išteklių. Ypač pabrėžiama, kad blokavimas yra įmanomas net tada, jei torrentų svetainės yra už Italijos ribų, o jų savininkai yra užsienio bendrovės arba asmenys. Akivaizdu, kad artimiausioje ateityje Italijos interneto vartotojai gali tikėtis bangos draudimų patekti į torrentų svetaines.

Itzinios.lt