Skip to content
Home » Kaip HP technologijos padėjo „DreamWorks Animation“ prisijaukinti slibiną

Kaip HP technologijos padėjo „DreamWorks Animation“ prisijaukinti slibiną

Balandžio 27 dien1 – HP technologijų galimybės ir „DreamWorks Animation“ studijos įkvėpimas dar kartą susivienijo tam, kad sukurtų įstabių nuotykių kupiną trimatės animacijos filmą „Kaip prisijaukinti slibiną“.
Perkelti į kino ekraną tūkstančius ugnimi alsuojančių skraidančių slibinų, šimtus ginkluotų vikingų, vešlius miškus ir dūžtančias bangas su smulkiausiomis detalėmis padėjo HP technologijos: HP Z800 darbo stotys, „HP ProLiant“ serveriai, „HP Halo“ vaizdo telekonferencijų įranga, „HP DreamColor“ ekranai, duomenų saugyklų sprendimai, „HP DesignJet“ spausdintuvai.

„Kaip prisijaukinti slibiną“ – tai ir mažųjų, ir suaugusių kino žiūrovų pamėgtas nuotaikingas pilnametražis animacinis filmas, pastatytas pagal Cressidos Cowell knygą, nukeliantis į mitinį vikingų ir laukinių slibinų pasaulį. Filmas pasakoja istoriją apie Hikapą – paauglį vikingą, kuris nepritampa prie savo slibinų nugalėtojų genties tradicijų. Hikapo pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis kai jis sutinka slibiną, parodantį Hikapui ir jo draugams vikingams pasaulį kitomis akimis.

„DreamWorks Animation“ naudojama vaizdų generavimo infrastruktūra – sujungtų kompiuterių klasteris, kuriame veikia daugiau nei 25 tūkst. procesorių branduolių, yra didžiausias ir galingiausias junginys, naudotas kompiuterinės grafikos animacijos filmams kurti.

Apie „DreamWorks Animation“
„DreamWorks Animation“ kuria aukštos kokybės pramoginį vaizdo turinį: kompiuterinės grafikos pilnametražius filmus, epizodus ir animaciją televizijai, butaforijas įprastoms pramogoms bei internetinius virtualiuosius pasaulius, skirtus žmonėms visame pasaulyje. Kompanijoje dirba aukščiausio lygio talentingi kūrėjai, patyrusi ir stipri vadybininkų komanda bei naudojamos pažangios filmų kūrimo technologijos bei technikos. „DreamWorks Animation“ dvejus metus iš eilės yra patekusį į „Fortune“ sudaromą 100 geriausių kompanijų dirbti sąrašą. 2010 metais „DreamWorks Animation“ jame buvo 6-oje vietoje. Visi „DreamWorks Animation“ pilnametražiai filmai dabar išleidžiami 3D formatu. Kompanija kino teatrams yra sukūrusi ir išleidusi 18 animacinių pilnametražis filmų, tokių kaip „Šrekas“, „Madagaskaras“, „Kung Fu Panda“. „DreamWorks Animation“ 2010 metais išleido ir pristato 3 pilnametražius filmus: „Kaip prisijaukinti slibiną“, „Šrekas. Ilgai ir laimingai“, „Megamind“.