Skip to content
Home » Coolink SWiF2 serijos keturių ventiliatorių apžvalga

Coolink SWiF2 serijos keturių ventiliatorių apžvalga

  • Be kategorijos

Coolink kompanija suteikė galimybę išbandyti SWiF2 serijos ventiliatorius, todėl šioje apžvalgoje jums pristatysime keturis modelius: SWiFT2-80P, SWiFT2-92P, SWiFT2-120P ir SWiFT2-1201. Iš pirmo žvilgsnio šie ventiliatoriai atrodo iš tiesų gana gražiai, tačiau kaip jie veikia ir ką jie sugeba išsiaiškinsime kiek vėliau.

Apie kompaniją

Coolink vardą kai kas girdės turbūt pirmą kartą, tačiau apie šią kompaniją vertėtų sužinoti kur kas daugiau, kadangi ji specializuojasi į aukšto lygio aušinimo komponentų (procesorių aušintuvų, ventiliatorių, HDD aušintuvų ir panašiai) gamybą.  Europoje kompanija jau gyvuoja apie penkerius metus nuo 2005 metų, o Azijoje susikūrė1996 metais.

Pakuotės

Visų keturių modelių pakuotės atrodo itin spalvingai ir beveik niekuo nesiskiria viena nuo kitos. Priekinėje dalyje matome ventiliatoriaus modelį bei jo pavadinimą. Lyginant su anksčiau testuoto Noctua NF-S12B modelio pakuote, galime pažymėti tai, kad Coolink 120mm dydžio ventiliatoriaus pakuotė yra kur kas mažesnė, tačiau tai nei privaluams, nei trūkumas. Galinėje pakuotės dalyje matome visas svarbiausias ventiliatorių specifikacijas bei aprašymus, o ant 120mm dydžio dėžučių ir vėjo srauto diagramas, kurios lygina pasiektus rezultatus tarp SwiF2 ir SwiF ventiliatorių.

[nggallery id=33]

Komplektacija

Visose keturiose pakuotėse randame atitinkamai SWiFT2-80P, SWiFT2-92P, SWiFT2-120P ir SWiFT2-1201 ventiliatorius su keturiais pridėtais varžtais ir guminiais laikikliais, kurie skirti tvirtinti įrenginį į kompiuterio korpusą. Trijų ventiliatorių komplektacijose randame po vieną adapterį, kurie skirti sumažinti ar padidinti greičio apsisukimą ir skleidžiamą garsą. SwiF2 – 1201 pakuotėje adapteris nepridėtas.

SwiF2 – 80P ir SwiF2 – 92P ventiliatoriai

Tiek 80P, tiek 92P ventiliatoriai turi po 7 sparnelius. Nieko išsiskiriančio negalime įžvelgti, kadangi jų pakrypimo kampas ir struktūra niekuo nestebina. Abu ventiliatoriai palaiko PWM greičio kontrolę. Kompanija taip pat teigia, jog šie gaminiai yra aukštos kokybės, nes išskleidžia gana mažą garso lygį.

[nggallery id=34]

SwiF2 – 120P ir SwiF2 – 1201 ventiliatoriai

Apžiūrėjus abu 120mm dydžio ventiliatorius iš karto kilo klausimas, kodėl tiek daug sparnelių? Jų net 11, šiek tiek visa tai nustebino, tačiau ar tai pliusas ar minusas išsiaiškinsime vėliau. Tiek 120P, tiek 1201 taip kaip ir 80 bei 92mm dydžio ventiliatoriai palaiko PWM greičio kontrolę. Jų aprašymuose taip pat teigiama, jog gaminiai yra aukštos kokybės.

[nggallery id=35]

Ventiliatorių montavimas į kompiuterio korpusą

Montuojant ventiliatorius į korpusą didelių problemų neturėtų kilti, tačiau jeigu jūsų korpusas yra senas, tai 120mm dydžio ventiliatoriai sunkiai į jį tilps.  Taip pat galima teigti, kad ventiliatorių montavimas į vidų neturėtų sukelti problemų, kadangi visą informaciją, nurodančią, kaip ir kur jį patalpinti ar prijungti, galite rasti savo maitinimo bloko dokumentuose.

Testui panaudojome

Šį kartą SWiF2 serijos ventiliatoriams ištestuoti buvo pasirinktas gana senas kompiuteris, kuris akivaizdžiai parodys aušinimo rezultatus. Kaip ir anksčiau testo rezultatams nustatyti pasirinkome temperatūroms matuoti ir kompiuteriui apkrauti jau įprastas programas.

Kompiuterio parametrai.

Procesorius: AMD Sempron, 1666 MHz (10 x 167) 2400+
Pagrindinė Plokštė: Abit an7
Kietasis Diskas: ExcelStor J680 (80 GB)
Vaizdo plokštė: AGP 8x: nVIDIA GeForce FX 5500
Operatyvioji atmintis: 768mb PC3200 DDR SDRAM

Testas

Visų pirma, pradedant testą dar kartą ištestavome kompiuterio temperatūras be ventiliatorių, kadangi neseniai buvo pakeista nauja procesoriaus pasta, kuri pakeičia rezultatus tikrai akivaizdžiai. Be ventiliatorių kompiuteris parodė dar gana neprastus rezultatus: procesorius rodė 42C šilumos, o po apkrovimo 47C. Žemiau pateiktoje lentelėje matome, jog kietojo disko temperatūra nekito. Buvome nustebę, jog SwiF2 – 80 ventiliatorius pasirodė tikrai neprastai. Nors ir mažiausias, tačiau tikrai neprasčiausias. Įmontavus šį įrenginį netoli procesoriaus akivaizdžiai pamatome, jog ir nedidelis 80mm dydžio ventiliatorius sugeba parodyti gerą rezultatą. Šis ventiliatorius procesoriaus temperatūrą sumažino net 5C – iki 37C šilumos, o apkrautas – iki 42C. Kietojo disko temperatūroms jis taip pat turėjo nemažą reikšmę, neapkrautoje būsenoje ventiliatorius sumažino 3C laipsnius – 35C, o apkrautas 2C – 36C. Panašius rezultatus parodė ir šiek tiek didesnis ventiliatorius – SWiFT2-92P. Tiek SWiFT2-120P, tiek SWiFT2-1201 ventiliatoriai nenuvylė. Žemiau pateiktose lentelėse galite pamatyti rezultatus, kurie parodo, jog Coolink gaminiai yra tikrai aukštos klasės.

[nggallery id=36]

Išvada

Atsižvelgiant į jau seniau testuotus ventiliatorius, matome, jog Coolink kompanijos gaminiai parodė gerus rezultatus, tačiau žvelgiant į SWiFT2-120P ir SWiFT2-92P ventiliatorius randame ir minusų. Jų išskleidžiamas garsas yra gana didelis. Skirtingai negu kiti du ventiliatoriai, kurie yra kur kas tylesni. Nors ir su minimaliais minusais, tačiau gamintojai sukūrė gana aukštos klasės aušinimo ventiliatorius, kurie tikrai pateisina pirkėjo lūkesčius. Coolink gaminių vis dažniau jau galima rasti ir Lietuvos internetinėse parduotuvėse. Todėl galima teigti, jog kompanija ateityje bus dar populiaresnė.

Dėkojame Andreas Karner iš Coolink kompanijos už suteiktus keturis ventiliatorius.