Skip to content
Home » Corning pristato ploną, lankstų Willow Stiklą

Corning pristato ploną, lankstų Willow Stiklą

Tai ne plastmasė, neapsirikite, tai stiklas. Corning pristato naujai sukurtą 100 mikronų lankstų Willow stiklą, kuris yra LCD ir OLED tipo. Šis išradimas turėtų itin palengvinti įvairių prietaisų svorį. Be to jis toks lankstus, jog pritaikius šią technologiją bus galima sukurti labai retos konstrukcijos įrenginius. Jau planuojama, jog greitu metu bus bandoma pritaikyti išmaniesiems telefonams, todėl jo efektivumą bei visus privalumus ir trūkumus pamatysime greitai.

Jei tiesa jis galės veikti net 500C temperatūroje, todėl vasaros karčiai jam bus nebaisūs.

Įsivaizduokite, jog telefonas gali būti su išlenktu ekranu ar net įdubusiu. Skamba kvailokai, tačiau mokslininkai ateityje šį lankstujį stiklą tikrai pritaikys nestandartiniams kūriniams. Nors ir Willow bus popieriaus plonumo jis turės būti kietos konstrukcijos, jog nukritus ant žemės nesubirėtų. Kompanija neapsibrėžia vien šiuo išradimu, žadama daugiau naujovių. Kaip pranešama planuojama, jog stiklas bus kaip saulės elementas, kuris rinks spindulius ir apšvies ekraną.

Corning kompanija pasiryžusi neapsiriboti ties viena sritimi, žadama šį stiklą pritaikyti įvairiems elektronikos įrenginiams.