Skip to content
Home » Plančetinis kompiuteris – sparčiausiai besivystantis įrenginys

Plančetinis kompiuteris – sparčiausiai besivystantis įrenginys

  • Be kategorijos

Ar kada būtumėte pagalvoję, jog nuo didžiulio stacionaraus kompiuterio pereisime prie mažo nešiojamo ir net rankoje telpančio prietaiso? Galbūt ir taip, tačiau mažai kas prognozavo plančetinių kompiuterių tokį išpopuliarėjimą, o su lyg kiekviena diena pardavimų skaičius vis didėja.

„Vos tik vartotojai įsigyja savo pirmąjį plančetinį kompiuterį susižavi ir bėgant laikui ima ir nusiperka vis naujesnį bei tobulesnį įrenginį“ – praneša Markas Donovanas. Tyrimai rodo, jog plančetuose populiariausią vietą užima vaizdo klipų žiūrėjimas – net 10 procentų. Jie peržiūrimi yra net kiekvieną dieną. Net Išmaniuosiuose telefonuose, tai nėra taip populiaru. Juos žiūri vos tik 3 procentai vartotojų.

Statistikos duomenimis Apple iPad plančetiniai kompiuteriai yra labiausiai perkami. Šių metų kovo mėnesį, po naujo kompanijos įrenginio išleidimo į rinką, per savaitgalį buvo parduota net 3 milijonai egzempliorių. O per 2010 metus po blockbuster pasirodymo buvo išparduota net 14 milijonų plančetų.

Kompanija turėtų džiaugtis tokiais skaičiais. Net šių metų pradžia jiems rodo itin palankius rezultatus. 68% žmonių renkasi būtent Apple produktus, o likusieji 32% pasirenka plančetus su Google Android operacine sistema. Keista, tačiau pagal statistiką moterims šie įrenginiai labiau patinka nei išmanieji telefonai.

Kompanija tikisi dar labiau padidinti pardavimų skaičių, kai bus išleista IOS 6 operacinė sistema. Kaip matome Apple ateitis kol kas šviesi, kol kas turima ištikimus vartotojus, kurie nėra nusivylę jos kūriniais.

Galite pažiūrėti linksmą reportažą, kuriame mergina siūlo įsigyti išmanųjį telefoną, o vyras plančetą: