Skip to content
Home » Apple kompiuterių istorija

Apple kompiuterių istorija

  • Be kategorijos

Pažvelgime į praeitį. Ką ypatingo pagamino Apple kompanija?

Apple II GS buvo išleistas į rinką 1986 metais. Tai buvo pirmasis kompanijos kompiuteris, kuris turėjo galimybę praplėsti darbinę atmintį bei padidinti raišką iki 4,096. Jis taip pat palaikė dar anksčiau sukurtas programines įrangas. Pažvelkime į jį iš arčiau:

Kitas Apple įrenginys buvo Power Mac 4400. Šis prietaisas buvo gaminamas net nuo 1996 metų iki 1998. Jame jau buvo įdiegta DOS operacinė sistema.

Žvelgiant į 2000 metus. Galime pastebėti, jog Apple vartotojai buvo nustebę, kadangi tai buvo ypač įdomios bei gražios konstrukcijos kompiuteris, pavadinimu G4 Cube.

Macintosh XL buvo vienas pirmasis personalinis kompiuteris, kuris palaikė grafinę vartotojo sąsają. Tai buvo vienas iš geriausių kompanijos kūrinių, tais metais.

Apple iMac G3 buvo pirmasis modelis, kuris pradėjo iMac kompiuterių erą(kompiuteris „all-in-one”). Kompanija tąrėsi net su profesionalais, kurie patarė bei davė daug patarimų, kaip pagerinti iMac G3 dizainą. Į jį galite pažvelgti iš arčiau:

2006 metais Apple pristatė pirmąjį darbalaukio kompiuterį iMac. Jis turėjo Intel Core 2 Duo procesorių.

Kita kompanijos staigmena buvo ta, jog ji pristatė kompiuterį su aliumininiu korpusu. Be to net iki šiol yra naudojama šio iMac serijos kompiuterio keletas sukurtų technologijų. Kad ir kalbant apie patį aušinimą, net ir šių 2012 metų įrenginiuose galime rasti panašią konstrukciją.

500-tos serijos Powerbook’as buvo pirmasis nešiojamas kompiuteris, kuris palaikė Ethernet jungtis bei turėjo garso kolonėles.

Žemiau pateiktoje nuotraukoje matome kompiuterį, kuris buvo pirmasis nešiojamasis turėjęs wireless internetinį ryšį. Jis buvo pagamintas 1999 metais.

Apple per visus savo gyvavimo metus sukūrė itin įvairių konstrukcijų kompiuterių. Net šiuo metu ji yra viena iš lyderiaujančių kompanijų.