Skip to content
Home » Neradę IT specialistų Lietuvoje, darbuotojų ieškos ir užsienyje

Neradę IT specialistų Lietuvoje, darbuotojų ieškos ir užsienyje

  • Be kategorijos

Su kelerius metus nesitraukiančia problema – IT srities darbuotojų trūkumu – aktyviai kovojanti bendrovė „Ruptela” ketina reikiamų specialistų ieškoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Transporto stebėjimo sistemas kurianti ir jas diegianti bendrovė nuolat plečiasi ir ieško specialistų, tačiau jų rasti Lietuvoje nepadeda ir 73% didesnis nei vidutinis siūlomas atlyginimas.

Darbuotojų stygių pajutome 2011 metų antroje pusėje. Daug žmonių įsidarbino didžiosiose užsienio įmonėse, nes jiems atrodo, kad didelėje įmonėje karjeros perspektyvos didesnės. Tačiau iš tikrųjų mažesnėje įmonėje yra daug lengviau būti pastebėtam ir įvertintam”, – tikina bendrovės „Ruptela” direktorius Andrius Rupšys.

Pasak A. Rupšio, šiuo metu įmonėje trūksta programuotojų, „Linux” administratorių, testuotojų, dokumentuotojų ir gerai anglų kalbą mokančių pardavimo vadybininkų. Artimiausiu metu įmonė savo kolektyvą ketina didinti daugiau nei 20 procentų.

Bendrovės „Ruptela” apyvarta 2010 m. didėjo 78 %, 2011 – 129 %. 2012 pirmą pusmetį, lyginant su 2011 pirmu pusmečiu*,* apyvarta didėjo 2,5 karto.

Pranešimas spaudai.