Skip to content
Home » Žaidimai mergaitėms: nuo mokymosi link malonumo

Žaidimai mergaitėms: nuo mokymosi link malonumo

  • Be kategorijos
zaidimai mergaitems

Daugelis šiuolaikinių žaidimų yra suskirstyti pagal lytį nors ir dažnai akcentuojama, kad seksizmas yra atgyvena ir kiekvienas vaikas turėtų žaisti ką tik nori nesiremdamas jokiais stereotipais. Visgi, kasdienybė kitokia. Žaidimai mergaitėms dažniausiai būna susiję su lėlėmis, barbėmis ir panašiais žaislais, kurie skirti puošybai, kasų pynimui ir panašiai. Neveltui vos tik atsiradę kompiuteriai žaidimai taip greitai pavergė mergaičių ir tuo pačiu jų tėvelių širdis. Kompiuteriniai online žaidimai dažniausiai būna mokomieji ir skatina galvoti, įvertinti, mąstyti ir ieškoti.

Itin platus žaidimų pasirinkimas…

Kompiuteriniai žaidimai giriami tuo, kad jie nėra tarsi suskirstyti lytimis ir tuo pačiu labiau rekomenduojami mergaitėms arba labiau rekomenduojami berniukams. Net ir vertinant kovinius žaidimus matyti, kad mergaitės gali pasirinkti iš labai plataus skirtingų personažų pasirinkimo pradedant kovinėmis moterimis ir baiginat raganomis arba fėjomis.

Taip pat kompiuteriniai žaidimai gali mokyti ir skatinti tobulėti, o tai yra vienas didžiausių pliusų dėl kurio daugelis žmonių apskritai išbando tokio tipo galimybes.

Matematiniai, geografijos žinias didinantys ir istoriją mokantys žaidimai puoselėjami net ir mokyklose, tad mokytis yra patogu ir paprasta kaip niekada. Juolab, beveik visi gali pasidžiauti namuose turintys kompiuterius.

Saugus kompiuterinių žaidimų naudojimas

Kol vieni džiaugiasi, kad mergaitės internete leidžia produktyvų laiką, tuo tarpu kiti tėveliai baiminasi, kad internetiniai žaidimai gali atnešti daugiau žalos nei naudos. Ir toks mąstymas yra žalingas pačiam žmogui, kuris nesupranta, jog apsaugoti vaiką internete yra labai paprasta.

Šiuo metu siūloma pasirinkti iš labai daug įvairiausių ir skirtingų programų, kurios padeda išvengti netinkamų puslapių, kurių turinys nėra skirtas vaikui. Reikia paprasčiausiai įsidiegti tas apsaugos priemones ir Jūsų mergaitė paprasčiausiai net neturės galimybės lankytis netinkamuose žaidimų puslapiuose.

Žaidimai mergaitėms internetu – puiki galimybė maloniai praleisti laiką ir paprasčiausiai išmokti naujų dalykų. Atriboti vaiką nuo kompiuterio tikrai neverta, kadangi taip labiau jam pakenksite nei sukursite kokią nors naudą.