Skip to content
Home » Palydovinė TV: kas tai, kokios įrangos reikia ir kiti niuansai

Palydovinė TV: kas tai, kokios įrangos reikia ir kiti niuansai

Palydovinės televizijos transliavimo galimybes reguliuoja palydovinis imtuvas, kuris gauna signalus iš TV stoties. Signalas yra užkoduojamas ir  siunčiamas į palydovinė lėkštę, kuri yra montuojama ant namo fasado. Jos funkcija – signalą priimti ir perduoti laidu į priedėlį, o iš jo į televizorių, taip suteikti galimybę matyti puikios kokybės vaizdą. Galbūt skamba kiek sudėtingai, tačiau Jums šiomis smulkmenomis rūpintis nereikia, tad svarbiausia susirasti tinkamiausią tiekėją, kurio pasiūlymas tenkins poreikius ir leis mėgautis puikios kokybės filmais bei laidomis ne tik lietuvių, tačiau ir užsienio kalba.

Palydovinės televizijos privalumai

Palydovinė televizija, pirmiausiai, mėgstama todėl, kad jos galimybėmis galima naudotis tiek mieste, tiek mažuose miesteliuose. Jokio skirtumo, kur gyvenate – televizija nėra apsiribojama. Papildomas privalumas, kad siūlomas labai platus kanalų pasirinkimas, tad tikri filmų asai turėtų stebėti ne tik lietuviškus, tačiau ir kitų šalių kurtus filmus, kurie plečią akiratį ir moko pažinti kitas kultūras. Signalai pasiekia lėkštę iš viso pasaulio, tad ir kanalų gausa dažniausiai stebina.

Žinoma, greta šių dviejų privalumų verta akcentuoti ir gana mažą kainą bei puikią kokybę, kuri patenkina šiuolaikinio, išmanaus žmogaus poreikius. Sudarant sutartį su tiekėjų pavyks išvengti įrangos kaštų, kadangi ji kartais suteikiama nemokamai. O kuris tiekėjas siūlo tokias palydovinės TV galimybes, kokios Jums labiausiai tinka? Sunku atsakyti, kadangi skiriantis žmonių poreikiams, tuo pačiu skiriasi ir galimybės. Tiesa, su myPlan specialistais rasti Jums labiausiai tinkamą pasiūlymą nebus sudėtinga. Išdėstykite savo poreikius ir pagal juos Jums bus pasiūlomi keli variantai.

Įrangos būtinumas

Kaip jau minėjome, daugelis paslaugų tiekėjų visiškai nemoka mokesčio už įrangą. Užtenka mokėti abonementą už suteikiamas paslaugas, kurios dažniausiai apima įrangos nuomą, ir tai… viskas! Tiesa, pigiau iškart įsigyti nuosavą įrangą. Ypač tokiu atveju, kai pasirenkama palydovinė televizija yra ilgaamžis sprendimas. Investicija – vienkartinė, o tarnavimo laiko tarpas – ilgas.

Tačiau įrangos montavimas reikalauja šiek tiek laiko. Tai ne internetinė televizija, kuri veikia to paties kabelio, kaip ir tiekiamo interneto, pagalba. Šiuo atveju norint žiūrėti palydovinę TV sujungiama daugiau įrangos. Tačiau jungimas atliekamas tik kartą ir visam laikui, tad tai verta kokybės, kurią gausite pasinaudoję palydovinės TV privalumais.

  • Antena

Svarbiausias prietaisas – antena, kuri kitaip vadinama „lėkšte“. Ji surenka visas bangas  į vieną tašką taip padėdama transliuoti televizoriuose matomą vaizdą. Šiuo metu lėkščių parametrai ne tokie dideli, kokie buvo anksčiau, kadangi Lietuva nesunkiai patenka į visus Europos zonoje esančius palydovus.

  • DVC-S imtuvas

Jo funkcija yra iškoduoti gautus signalus ir taip perteikus juos televizoriui padėti išgauti vaizdą.

  • Kortelė

Kai kurie kanalai yra mokami, o kai kurie ne. Viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus poreikių, tad jeigu norite daugiau matyti mokamų kanalų – tokiu atveju paslaugų tiekėjas įteikia kortelę, kuri suteikia galimybę matyti koduotus kanalus.

  • DiSEqC šakotuvas

Jeigu norite vienu metu matyti daugiau palydovų skleidžiamų kanalų – tokiu atveju reikalingas dubliuotas galvučių blokas. Jis reikalingas ir tokiu atveju, kai norima matyti daugiau kanalų, ir tokiu atveju, kai norisi prie vieno palydovo prijungti kelis televizorius.

Palydovinė televizija, net ir egzistuojant skaitmeninei, išmaniajai, vis dar išlieka viena populiariausių galimybių. Nedideliuose miesteliuose tai dažnai yra vienintelė galimybė matyti daugiau kanalų. Tiesa, net ir didmiesčiuose žmonės turėdami plačias galimybes vis tiek lieka prie palydovinės televizijos. Ypač tokiu atveju, kai buvo investuojami nemaži pinigai į įrangą, tad tai skatina ir toliau naudotis šiuo televizijos transliavimo būdu.