Skip to content
Home » Ieškantiems darbo – darbo birža ne vienintelė išeitis!

Ieškantiems darbo – darbo birža ne vienintelė išeitis!

Užsiregistravote į Lietuvos Darbo Biržą, bet norimo darbo pasiūlymo dar nesulaukėte? Pakaks delsti, pradėkite paieškas patys! Šiame trumpame straipsnyje aptarsime būdus, padėsiančius Jums greičiau surasti savo išsvajotąjį darbą.

Kokį darbą norite dirbti? Ir kokį atlyginimą gauti?

Pradėkite nuo savęs. Prieš darbų paieškas, turite aiškiai žinoti kokio tipo darbą norėtumėte dirbti ir koks atlyginimas Jus tenkintų. Kiekvienas darbdavys reikalauja iš savo darbuotojų bent kokio aiškumo ir sugebėjimo apsispręsti. Savo užsidegimu Jūs turite pademonstruoti darbdaviui užsispyrimą ir išskirtinį norą dirbti konkrečioje pozicijoje. Jeigu nesugebėsite ar nenorėsite įtikinti būsimojo boso savo gebėjimais, tai padarys kažkas kitas ir nugvelbs Jūsų  darbo poziciją. Ieškantys darbo turi žinoti koks vidutiniškai atlyginimas yra mokamas tokios srities specialistams. Tai padaryti galite visiškai paprastai – nuėję į Google paieškos sistemą. Panaršę internete sužinosite ne tik pasaulyje taikomus įkainius, bet ir Lietuvoje. Tai padės Jums įsivertinti sumą, kuomet išgirsite tą nepatogųjį atlyginimo klausimą.

“Ieškau darbo”! – o kur?

Nuspręskite kokiuose Lietuvos miestuose Jūs norėtumėte dirbti. Jeigu gautumėte viliojantį darbo pasiūlymą – ar būtumėte pasiryžę keisti gyvenamąją vietą? Ieškantys darbo žino, kad daugiausia darbų galima rasti didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ar Panevėžyje. Visgi, kartais atsiranda tikrai neblogų darbo pasiūlymų ir mažesniuose miestuose, pvz.: Mažeikiuose, Tauragėje, Marijampolėje, Ukmergėje ar net kaimeliuose. Žinodami lokaciją ir persikraustymo galimybes, sukonkretinsite savo darbų paieškas.

Kur rasti darbą, jeigu ne darbo biržoje?

Būdų yra daugybė. Vienas jų – domėkitės Lietuvoje veiklą vykdančiomis įmonėmis. Juk kartais randame tokias organizacijas, kuriose jaučiame didelį norą dirbti. Jų internetiniuose tinklalapiuose dažniausiai yra karjeros skiltys. Jeigu tikrai norite dirbti toje įmonėje, karts nuo karto patikrinkite jų karjeros kategoriją, galbūt atsiras pozicijų tinkančių būtent Jums. Jeigu matote, kad įmone neplečia savo personalo, parašykite elektroninį laišką atsakingam asmeniui arba užeikite pas juos į ofisą ir paklauskite dėl įsidarbinimo galimybių. Patikiname, kad dauguma įmonių į tokį Jūsų veiksmą sureaguos geranoriškai ir draugiškai papasakos apie visą situaciją, o gal net pakvies darbo pokalbiui.

Būtinai lankykitės skelbimų portaluose. Juose kiekvieną dieną įkeliami nauji pasiūlymai ieškantiems darbo. Tai puikus šaltinis, galintis pateikti išties daug galimų įsidarbinimo variantų. Nors dauguma darbo skelbimų yra orientuoti į Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestus bei apylinkes, kataloguose neretai atsiranda pasiūlymų ir mažesniuose miestuose bei miesteliuose.

Nereikėtų ignoruoti įdarbinimo agentūrų, kurių skaičius pastaruoju metu Lietuvoje vis auga. Į Lietuvą ateina vis galingesnės ir profesionalesnės įdarbinimo organizacijos, kurios sugeba greitai ir efektyviai ieškoti darbų įvairiems asmenims pagal visokius reikalavimus. Įdarbinimo specialistams reikia sumokėti tam tikrą sumą pinigų, vis dėlto jie Jums gali rasti tinkamą darbą per labai trumpą laiko tarpą. Tai yra puiki investicija į ateitį, sutaupysianti labai daug Jūsų laiko.