Skip to content
Home » Į ką atkreipti dėmesį renkantis elektrinį paspirtuką?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis elektrinį paspirtuką?

elektrinis paspirtukas

Elektriniai paspirtukai – vieni moderniausių ir praktiškiausių miesto transporto priemonių! Kompleksiškumas ir greito judėjimo derinys suteikia šiai transporto priemonei neįtikėtiną populiarumą. Elektros variklis, valdomas rankos paspaudimu, užtikrina judėjimo greitį nuo 25 iki 60 km/h, priklausomai nuo modelio.

Energijos rezervas – tai įkraunama baterija, kuri pakraunama iš įprasto maitinimo lizdo. Su dauguma elektrinių paspirtukų važiuoti reikia stovint, su galimybe pasispirti koja. Taip pat yra modelių su sėdynėmis, kai kuriais modeliais galima važiuoti net dviese! Pagrindinė elektrinio paspirtuko paskirtis – tai judėjimas nereikalaujant fizinių pastangų. Tai pasiekiama elektrinio variklio ir baterijos dėka, kurie yra pagrindiniai šios transporto priemonės elementai.

Didžiausi elektrinių paspirtukų privalumai yra kompaktiškumas ir mažas svoris, galimybė gabenti transportu, didelis judėjimo greitis, važiavimas į kalną ir judėjimas pėščiųjų zonose ar patalpose.

Taigi renkantis elekrinį paspirtuką atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus.

Elektrinio paspirtuko rida ir akumuliatoriaus talpa.

Šiuolaikinių elektrinių paspirtukų baterijos, priklausomai nuo modelio, gali skirtis pagal dydį. Atitinkamai kaina, svoris ir rida yra skirtingi. Prieš pirkdami elektrinį paspirtuką, apsvarstykite, kokį atstumą reikia įveikti vienoje kelionėje.

Variklio galia.

Iš šio parametro priklauso tiek maksimalus elektrinio paspirtuko greitis, tiek jo pajėgumas. Pavyzdžiui, 250 W variklis gali paspartinti motorolerį iki 25 km/h, o 1000 W variklis leis pagreitinti iki 45-50 km/h.

Kas ir kaip naudosis įrenginiu.

Visų pirma, nuo šio faktoriaus priklauso svoris ir leistinos apkrovos. Ieškodami tinkamo elektrinio paspirtuko suaugusiems, patikrinkite galimybę reguliuoti rankenos aukštį ir koks bus elektrinio paspirtuko svoris palyginti su naudotojo svoriu. Dauguma suaugusiems skirtų paspirtukų gaminami žmonėms, kurių ūgis yra 1,8 m, o svoris neviršija 100 kg. Geriausia pasirinkti teleskopinį vairą. Jo padėtį galima nustatyti keliais lygiais, priklausomai nuo savininko ūgio.

Kur ir kaip dažnai važiuosite.

Nuo jūsų maršruto, jo reguliarumo, kelio paviršiaus kokybės bei sutinkamų kalvų ar kalvelių, priklausys kokių ratų ir stabdymo sistemos reikėtų jūsų  transporto priemonei.

Ratų ypatumai.

Rato profilis nustato sukibimo ir elektrinio paspirtuko elgesį skirtingu greičiu. Yra trijų tipų profiliai:

  1. Plokščias – dėl didelio paviršiaus kontakto užtikrina stabilumą ir gerą sukibimą. Sukurtas sportiniam vairavimui.
  2. Siauras – šiuo atveju tik nedidelė rato dalis liečia paviršių. Tai reiškia mažesnį pasipriešinimą ir gebėjimą išvystyti didelį greitį. Tuo pačiu metu elektrinis paspirtukas išlaiko pakankamą stabilumą ir stiprų sukibimą. Siauras profilis skirtas greitam važiavimui.
  3. Apvalus – suteikia gerai laikančius ratukus posūkiuose ir leidžia jums sukurti didelį greitį. Suprojektuotas pramogoms.

Iš kokios medžiagos pagamintas paspirtuko rėmas.

Rinkdamiesi elektrinį miesto paspirtuką, atkreipkite dėmesį į keletą elementų. Svarbiausia iš jų yra medžiaga, iš kurios gaminamas paspirtuko rėmas. Šiandien yra prieinami suaugusiųjų plieno paspirtukai ir įvairių metalų lydinių dizainai. Ekspertai rekomenduoja pasirinkti suaugusiesiems skirtus elektrinius paspirtukus,  pagamintus iš aliuminio dėl jų lengvumo ir ilgaamžiškumo.

Atkreipkite dėmesį į papildomas parinktis.

Tokie papildomi priedai kaip pavyzdžiui,  šviesa, nuvažiuotas kelias, vairo aukščio reguliavimas, sėdynės reguliavimas, skystųjų kristalų ekranas, kuriame rodomi pagrindiniai parametrai: greitis, rida ir akumuliatoriaus įkrova, taip pat labai svarbūs.

Taigi prieš pirkdami elektrinį paspirtuką, turite įsitikinti, kas ir kaip juo naudosis, kur ir kaip dažnai važiuosite, kokią variklio galią rinktis, koks turėtų būti paspirtuko rėmas ir t.t. Norėdami įsigyti elektrinį paspirtuką, dviratį ar riedučius geriausiu kainos ir kokybės santykiu, apsilankykite interneto parduotuvėje pigu.lt.