Skip to content
Home » Regos korekcija: ką reikia žinoti

Regos korekcija: ką reikia žinoti

Regos korekcija

Turintiems įvairius refrakcijos sutrikimus, tokius kaip toliaregystė ar trumparegystė tenka nešioti specialius akinius ar kontaktinius lęšius, kurie ilgainiui pradeda kelti nemalonumo jausmą bei diskomfortą. Siekdami to išvengti medicinos mokslininkai jau daugiau nei prieš 30 metų išrado gydymo metodą lazeriu, kurio pagalba sutvarkomos visos problemos bei pacientui suteikiamas 100 % regėjimas.

Šis korekcijos būdas deja gali būti pritaikytas ne visiems. Norint šios procedūros pacientas turi atitikti keletą keliamų reikalavimų. Visų pirma pacientas turi būti 18 – 50 metų. Taip yra dėl to, kad akies obuolys augant organizmui formuojasi, o formavimasis gali sukelti regos problemas, todėl reikia sulaukti pilnametystės, kad formavimasis sustoja ir galima būti tikriems, kad po operacijos regėjimas nepasikeis. Sulaukus didesnio amžiaus akys vėl pradeda formuotis ir dažnam žmogui išsivysto toliaregystė, tai yra akinių būtinybė skaitant. Tai visiškai natūralus ir neišvengiamas procesas, kuris būtent ir pajaučiamas sulaukus 50 metų. Taip pat paciento akių dioptrijos turi patekti į intervalą nuo +4,0 iki -8. Jei dioptrijos neatitinka, ta tokiu atveju reikalingas specialus tyrimas bei kitos gydymo metodo pritaikymas. Žmogus, nusprendęs, kad yra pasiruošęs šiam gyvenimo žingsniui privalo apsilankyti pas oftalmologą, kuris padarytų išsamų akių tyrimą bei galėtų pritaikyti konkretų gydymo metodą.

Dauguma žmonių ši operacija atbaido tai, kad jos metu liečiamos akys ir bijo galimo skausmo, tačiau oftalmologai užtikrina, kad visos operacijos metu pacientas nieko nejaus. Operacijos metu naudojami stiprūs nuskausminamieji akių lašai, kurių dėka nejaučiamas joks prisilietimas ar dirginimas. Pati operacija trunka vos 10 min. todėl prabėga tarsi akimirka. Ilgesnis procesas – gijimas. Jis paprastai trunka nuo 12 iki 48 valandų. Gijimo metu jaučiamas akių dirglumas bei smėlio akyse jausmas. Paprastai šis jausmas per parą dingsta. Norint sušvelninti šį jausmą būtinas specialių akių lašų naudojimas, kurie sudrėkintų akies obuolį bei paspartintų gijimo procesą. Neatsakingai naudojant tokius lašus patiriamos konsultacijos, kurios dažnu atveju gali būti išsprendžiamos tik pakartotinu operacijos metu.

Taigi, jei nusprendėte, kad Jums pabodo nuolatinis akinių ar kontaktinių lęšių naudojimas, rekomenduojama apsvarstyti lazerinės regos korekcijos galimybę, kurios metu išsprendžiamos visos refrakcijos problemos bei suteikiamas  100 % regėjimas be didesnių kančių. Daugiau informacijos bei reikalingos konsultacijos galima rasti apsilankius https://regoscentras.lt/.