Skip to content
Home » Išeitis visada yra: kada rinktis fizinį bankrotą?

Išeitis visada yra: kada rinktis fizinį bankrotą?

Gyvenimas yra toks nenuspėjamas, kad niekada negalite žinoti, su kokiomis aplinkybėmis susidursite ir kaip tai įtakos jūsų planus. Dar daugiau, net ir tuo atveju, jeigu viską itin kruopščiai suplanuosite, taip pat negalite žinoti, ar jie nesugrius. Taigi, nieko keista, kad dažnas žmogus pakliūva į tokias situacijas, apie kurias yra sakoma – padėtis be išeities. Tačiau, kad ir kaip pesimistiškai tai beskambėtų, dėmesį verta atkreipti, kad išeitis visgi beveik visada yra. Ja gali tapti ir fizinio asmens bankrotas. Tai – procesas, kurį sėkmingai įvykdžius, yra ne tik nurašomos asmens skolos, bet ir atstatomas žmogaus orumas, o taip pat – žmogus išmoksta valdyti savo finansus. Taigi, pats metas sužinoti, kada iš tiesų verta rinktis fizinį bankrotą? 

Kai jūsų finansiniai įsiskolinimai yra pasiekę tam tikrą ribą

Vienas svarbiausių akcentų, kurį privalu įvardinti, kada galima rinktis fizinė bankrotą, yra asmenį slegiančių įsiskolinimų dydis. Įdomu tai, kad nemaža dalis žmonių galvoja, kad tokio pobūdžio byla gali būti iškelta nepaisant sumos, tačiau iš tiesų egzistuoja itin aiškios ribos. Taigi, įsiminkite, kad fizinį bankrotą galite rinktis tik tokiu atveju, jeigu jūsų finansiniai įsiskolinimai yra didesnė nei 16 050 eurų. 

Jei skolos atsirado ne dėl žalingų įpročių

Fizinio asmens bankroto byla, kaip sprendimas, gali būti pasirenkamas ir tik tuo atveju, jei įsiskolinimai atsirado ne dėl žalingų įpročių. Dėmesį verta atkreipti, kad nemaža dalis žmonių bando šiek tiek pagudrauti ir net žinodami, kad jų skolos atsirado būtent dėl šios priežasties, vis tiek kreipiąsi į specialistus dėl bylos iškėlimo. Tačiau tai tikrai nėra išmintingas sprendimas, kadangi informacija apie asmenį yra tikrinama, tad tiesa paaiškėja bet kokiu atveju.

Per pastaruosius 10 metų tokia byla nebuvo iškelta

Apie fizinio asmens bankroto bylą, kaip apie problemos sprendimą, verta galvoti ir tik tuo atveju, jei per paskutiniuosius 10 metų jums nebuvo iškelta tokio pobūdžio byla. Spauskite čia, jei norite sužinoti daugiau, kada rinktis fizinį bankrotą.