Skip to content
Home » Koshi varpelių meditacija

Koshi varpelių meditacija

Koshi varpelių meditacija

Stresas, nerimas, nemiga, nuolatinis skubėjimas, darbas bei dar kitų panašaus tipo gyvenimiškų reiškinių kažkada pasiekia ribą. Tam, kad bent šiek tiek nuraminti kūną, sielą ir mintis pasitelkiama meditacija. Galbūt kam nors gali atrodyti, kaip žmogus tylėdamas gali susitvarkyti su savo turimomis bėdomis, tačiau, patikėkit, net tyloje atsiranda garsas, kuris pasako, ką reikės daryti. 

Meditacijos nauda kūnui ir protui

Meditacijos metu kūnas ir protas yra pripildomas gyvybine energija, kuri padeda toliau ramiai gyventi. Jeigu nusprendėte užsiimti meditacija, tuomet pradžioje turite žinoti, kokią naudą ji atneša kūnui bei protui.

Meditacijos nauda:

  • mažina galvos skausmą, nemigą
  • mažina aukštą kraujospūdį
  • mažina vis atsirandančius nerimo priepuolius
  • padidina seratino ( geros nuotaikos hormonas ) gamyba 
  • stiprina organizmą, gerina imuninę sistemą
  • didina kūrybiškumą
  • didina emocinį stabilumą
  • atsiranda proto aiškumas ir ramybė

 

Žinoma, kiekvienas žmogus meditacijos metu atranda kažką individualaus sau, o tai jį pripildo tiek fiziškai, tiek emociškai. Meditacijos būdų yra įvairių, tačiau pagal žmonių atsiliepimus, vienas iš užburiančių ir raminančių yra koshi varpeliai

Kas yra tie koshi varpeliai?

Tikrai kiekvienas žinote ir esate matę prie namų kabančius vėjo varpelius, kurie skambėdami, neleidžia neigiamai energijai patekti į namus. Šie namų vėjo varpeliai yra panašūs į tuos, kurie yra naudojami meditacijai – koshi varpelius. Meditacijai skirti varpeliai gaminami iš bambuko, kuris yra apdorotas natūraliais aliejais. Koshi varpeliai laikomi autentišku instrumentu, kadangi varpeliai yra akustiškai suderinti ir skleidžia harmoningą, sodrų toną.

Koshi varpelių meditacija padeda pajausti vidinę harmoniją, ramybę bei atrasti vidinį balansą. Jų natūralumas pripildo kiekvieno žmogaus sielą gamtiškais garsais ir leidžia atrasti savo tikrąjį kelią. Žmonės, kurie yra išbandę koshi varpelius teigė, kad po šios meditacijos tampa labai ramu ir gera.

Ar namuose galima naudoti koshi varpelius? 

Jeigu pastaruoju metu namuose jaučiate įtampą, pyktį, nerimą ir nenorą būti juose, tuomet koshi varpelių meditacija gali išdarkyti šias neigiamas emocijas. Koshi varpelius galite įsigyti specializuotuose parduotuvėse, kurie prekiauja meditacijos įrankiais.

Jeigu nusprendėte, kad vėjo varpelius norite pasikabinti namuose, tuomet turėtumėte žinoti vietas, kurios labiausiai yra prisikaupusios neigiamos emocijos. Vėjo varpeliai kabinami balkonuose, ant langų, terasose. Taip pat galima kabinti tuose vietose, kur tvyro užsistovėjusi energija. Jeigu patiriate košmarus tuomet varpelius kabinkite virš lovos arba miegamajame, o jeigu nesiseka darbuose, tuomet – virš darbo stalo.

Koshi ( vėjo ) varpelių tikslas yra išsklaidyti neigiamas emocijas ir sudaryti harmonizuota aplinką tiek išorėje, tiek viduje. Šis meditacijos būdas yra labai rekomenduojamas, kadangi yra itin veiksmingas bei nereikalaujantis žinių apie meditacijos pasaulį. Reikia tik jūsų noro išsilaisvinti iš neigiamų emocijų gniaužtų bei noro išmokti jas paleisti.