Skip to content
Home » Ką veikti internete?

Ką veikti internete?

Ką veikti internete?

Ką daryti, jei nuobodu su kompiuteriu. Ką veikiate prie kompiuterio, kai nėra ką veikti? Klausausi pastarųjų dešimtmečių muzikos? Ko gero, daugelis jūsų jau esate susipažinę su kompiuteriu: mokydamiesi informacijos kurso, rengėte referatus – jei turėjote galimybę, jų tekstus surinkote ir išspausdinote kompiuteriu; nagrinėdami algoritmus, vėlgi pagal galimybes atlikdavote juos kompiuteriu. Ką ir kalbėti apie žaidimus – tikriausia jau esate išmėginę šią masinančią pramogą. Patarimai, ką veikti, kuomet nėra ką veikti:

Suasmeninkite savo kompiuterį

Yra daug būdų tai padaryti. Norėdami pradėti, galite pakeisti darbalaukio foną. Jei darbalaukyje yra paveikslėlis, galite pasirinkti jį kaip ekrano foną. Jei ne, galite pasirinkti vieną iš paruoštų stalinių kompiuterių, jau esančių jūsų kompiuteryje. Norėdami atlikti tą pačią operaciją, galite naudoti ekrano užsklandą. Kai kuriuose kompiuteriuose, ypač naudojant „Windows 7“, galite pakeisti bendrą sistemos spalvų schemą. Galite pakeisti lango ir užduočių juostos spalvą. Naudokite dažus ar kitą grafikos rengyklę. Sukurkite keletą kvailų ir absurdiškų nuotraukų. Su grafinių redaktorių pagalba jūs galite padaryti bet ką! Daryk viską, kas tau ateina į galvą. Atsisiųskite nuotrauką į savo kompiuterį ir ką nors joje pakeiskite. Ši programa suteikia jums neribotas galimybes. Tai gali būti naudinga individualizuojant kompiuterį.

Sutvarkykite savo kompiuterį. Sukurkite aplankus parašo failams saugoti. Galite pakeisti kai kurių failų piktogramas. Sutvarkykite viską savo kompiuteryje taip, kaip jums patinka. Padėkite naršyti failus ir lengviau juos rasti. Išmok programuoti. Jei turite gerų mokymo knygų, tada jums nereikės interneto, be to, tai gali būti labai įdomu ir naudinga.Išvalykite kompiuterį. Jūsų kompiuteris bus švarus ir veiksmingas! Neįmanoma smagiai leisti laiką prie kompiuterio, kuris neveikia. Pradėkite defragmentuodami diskus arba ištrindami slapukus. Naudokite tokias programas kaip „CCleaner“, kad būtų greičiau. Įsitikinkite, kad neturite virusų. Jie gali sugadinti visą jūsų kompiuterį. Reikėtų retkarčiais išvalyti registrą.

Instaliuokite muziką į savo kompiuterį

Galite šokti kambaryje arba klausytis sėdėdami ir šokdami. Redaguokite dainą; galite pagreitinti arba sulėtinti. Sukurkite skaidrių demonstraciją fone su muzika. Žiūrėti video įrašą. Parsisiųsti įvairius vaizdo įrašus į savo kompiuterį. Galite žiūrėti savo mėgstamus DVD filmus. Norėdami filmuoti ir redaguoti vaizdo įrašus, galima naudoti „Windows Movie Maker“ arba bet kurią kitą vaizdo įrašų rengyklę. Parašyk istoriją. Įjunkite mėgstamą tekstų rengyklę ir pradėkite rašyti! Galite rašyti bet ką. Jei esate kūrybingas, sugalvokite labai neįprastą istoriją. Perskaitykite savo nuostabią istoriją. Pasakojimų rašymas yra labai įdomi veikla. Tai suteikia laisvę jūsų kūrybiniams polinkiams. Peržiūrėkite programas kompiuteryje. Galbūt turite programų, apie kurias net neįsivaizduojate ir nežinote, kodėl jums jų reikia. Pabandykite juos šiek tiek suprasti, nes dabar tam yra tinkamas momentas. Galbūt jie padės smagiai praleisti laiką prie kompiuterio. Laikykite virtualų dienoraštį. Pradėkite tvarkyti asmeninį dienoraštį savo kompiuteryje. Jums nereikės jaudintis, kad tai prarasite. Būtinai įdėkite slaptažodį arba laikykite jį ten, kur jo niekas neras. Jeigu jau išbandėte kompiuterio galimybes, tai galbūt suabejosite – kam gi dabar besimokyti apie jį. Tačiau tikrai būtų naudinga surikiuoti, susisteminti jūsų turimas žinias, įsigilinti ir profesonaliau pažinti kompiuterį; nesitenkinti tuo, kad žinote, ką galima gauti iš kompiuterio paspaudus vieną ar kitą jo klavišą, bet ir sužinoti, kaip tas procesas atliekamas. Naudotis kompiuteriu konkrečiam darbui atlikti nėra sunku. Pakanka mokytojui ar šiaip išmanančiam parodyti jums, kaip įjungti kompiuterį (kurį mygtuką paspausti), kaip susirasti reikiamą programą (pavyzdžiui, žaidimą), pasakyti, kuriuo klavišu ją paleisti.