Skip to content
Home » Kokią plaukimo kepuraitę rinktis?

Kokią plaukimo kepuraitę rinktis?

Kokią plaukimo kepuraitę rinktis?

Pirmą kartą plaukimo kepuraitės išpopuliarėjo praėjusio amžiaus 2 dešimtmetyje, nes moterys norėjo apsaugoti savo brangias šukuosenas. Jie tapo būtinybe daugelyje viešųjų baseinų ir išsivystė į madingus stilius, kurie papildė to meto maudymosi kostiumėlių stilių. Ir, žinoma, plečiantis vyriškų šukuosenų asortimentui, plečiasi ir maudymosi kepuraitės. Plaukimo kepurės taip pat labai praktiškos sportininkams. Jie gali apsaugoti plaukus nuo veido pažeidimų, padidinti greitį mažindami atsparumą ir padėti pritvirtinti ausų kištukus. Plaukimo kepurės yra pagamintos iš kelių skirtingų dangtelių medžiagų, tačiau dažniausiai naudojamos silikono ir latekso. Silikoninės kepurės paprastai yra populiarios tarp konkurentų plaukikų, nes jos yra aptakios ir gali sumažinti pasipriešinimą. Latekso dangteliai gerai apsaugo plaukus ir paprastai yra nebrangūs, tačiau kadangi jie yra tokie ištempti, jie linkę susisukti ir tapti raukšlėti.

Be medžiagos, geriausios kepurės jums tinka ir pagal galvos dydį bei plaukų ilgį

Pavyzdžiui, jei turite ilgą užraktą, jums reikės užvalkalo, kuris būtų pakankamai erdvus, kad galėtumėte „dirbti“. Tai reiškia, kad vaikams dažniau prireiks mažesnės kepurės, kuri galėtų prilipti prie galvos ir apsaugoti plaukus. Štai kiti dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis geriausią plaukimo kepurę. Jei turite šukuosenų, kurios nusileidžia per nugarą, jums reikės maudymosi kepuraitės, galinčios susidoroti su jūsų spynomis ir išlaikyti jas sausas. Daugelis prekės ženklų siūlo didesnės talpos dangtelius, skirtus žmonėms su ilgais plaukais. Taip pat galite ieškoti burbulo dangtelio, kuris paprastai yra pagamintas iš latekso gumos. Jie suteikia erdvesnę formą ir, kaip papildoma premija, dažniausiai uždengia ausis. Konkurencingiems plaukikams reikia dangtelio, kuris padėtų padidinti greitį ir sumažinti plaukų slinkimą plaukiant. Sportininkai linkę rinktis silikoninius dangtelius, tačiau kai kurie taip pat naudoja latekso dangtelius, nes jie yra pigesni ir kvėpuojantys. Jei esate konkurencingas plaukikas, svarbi detalė, į kurią turėtumėte atkreipti dėmesį, yra tai, ar maudymosi kepuraitė turi raukšlių, kai ją traukiate. Tai gali prisidėti prie tempimo. Jie nėra sukurti taip, kad jūsų plaukai būtų visiškai sausi-jūs visiškai panardinate į vandenį! Jie gali užkirsti kelią ausų infekcijoms ir apriboti chloro ir bakterijų poveikį. Kad jūsų plaukai būtų kuo sausesni, įsitikinkite, kad dangtelis prigludęs prie galvos ir neturi per daug raukšlių ar tuščios vietos.

Plaukimo kepuraitės vaikams yra labai svarbios

Jos ne tik apsaugo jūsų plaukus nuo stiprių baseino cheminių medžiagų, bet ir gali padėti išvengti ausų infekcijų. Vaikiškos kepuraitės labai tinka kūdikio galvai. Jei jūsų vaikas yra konkurencingas plaukikas, galbūt norėsite išstudijuoti silikoninį dangtelį. Tačiau jei jūs tik ieškote kepurės ir jie gali gražiai praleisti dieną prie baseino, latekso pasirinkimas dažniausiai yra pigesnis. Tokiu būdu jums nereikės jaudintis, kad išleisite daug pinigų dalykams, kurie greitai pasens.Madingų plaukimo kepurių nereikia palikti 1960-aisiais-galite gauti dangtelį, atitinkantį jūsų asmeninį stilių. Jie gali būti brangesni, tačiau kai kurie yra supakuoti po du ar tris, kad derėtų prie skirtingų maudymosi kostiumėlių. Ir jei nerimaujate dėl galimo susidūrimo su būsimais kostiumais, galite pasiimti neutralių spalvų. Jei ieškote biudžeto ribos, apsvarstykite latekso dangtelius, nes juos pigiau pagaminti ir nusipirkti. Jie nėra idealūs sportininkams, nes jie gali susikaupti ir susiraukšlėti, taip padidindami tempimą. Tačiau, jei jums to reikia tik vienai dienai paplūdimyje ar kaimynystėje esančiame baseine, biudžetinė maudymosi kepuraitė padės. Geriausia plaukimo kepurė, skirta išlaikyti plaukus sausus, turėtų turėti visus plaukus ir tvirtai priglusti prie galvos. Jei abejojate, paimkite didesnį dangtelį, kuris gali susidoroti su jūsų spynomis. Norite užtikrinti, kad dangtelis būtų pagamintas iš silikono, latekso ar likros, kad būtų kuo sausesnis.

Tags: