Skip to content
Home » Kokį telefono planą rinktis?

Kokį telefono planą rinktis?

  • Be kategorijos

Nusprendę įsigyti pirmą telefono planą ar senąjį pakeisti nauju turėsite daugybę pasirinkimų. Tikrai galime pamiršti tuos laikus, kai kiekvienas operatorius pasiūlydavo vos po kelis planus pokalbiams bei trumposioms žinutėms. Šiandien galime rinktis iš įspūdingos gausos, o neradus kai kuriais atvejais sau tinkamiausią planą naudotojai gali susikomplektuoti ir patys.

Ką svarbu įvertinti renkantis telefono planą
Telefono planai skiriasi keliais esminiais aspektais: nemokamų pokalbiams skirtų minučių kiekis, nemokamų trumpųjų žinučių (SMS) skaičius ir mobiliųjų duomenų kiekis.

Jei telefoną daugiausia naudojate pokalbiams telefonu, neabejotinai renkantis telefono planą šis kriterijus ir bus pats svarbiausias. Įvertinkite, kiek maždaug laiko per mėnesį sudaro Jūsų skambučiai, nes galite rinktis iš tikrai didelės pasiūlos pagal tai, kiek nemokamų minučių į planą įeina.

Jei daugiausia bendraujate trumposiomis žinutėmis, tuomet rinkitės planą, į kurį įeina neribotas jų kiekis. Tiesa ta, jog šiandien daugelis pokalbių planų turi neribotą trumpųjų žinučių skaičių. Taigi jei telefonu kalbate nedaug, o daugiausia rašote SMS žinutes, rinkitės planą, turintį mažai nemokamų minučių ir neribotą trumpųjų žinučių skaičių. O jei kalbate telefonu daug, tuomet planas su dideliu nemokamų minučių kiekiu ir neribotu SMS žinučių skaičiumi Jums bus kaip tik.

Dar vienas svarbus aspektas – interneto duomenų kiekis. Jei naršote daug, neabejotinai reikia plano, suteikiančio ne mažiau kaip 1 GB duomenų per mėnesį. Tačiau jei internetu telefone naudojatės retais atvejais, investuoti į daug mobiliųjų duomenų turintį planą neverta.

Žinoma, įvertinkite ir kainą – kokią sumą kas mėnesį galite skirti telefono planui. Jei biudžetas ribotas, pasižvalgykite, ką siūlo kiekvienas operatorius, galbūt kaip tik šiuo metu vyksta patrauklios akcijos, leisiančios gauti itin gerų pasiūlymų.