Skip to content
Home » Gimnastikos kamuolių rūšys

Gimnastikos kamuolių rūšys

Gimnastikos kamuolys – tai vis labiau populiarėjantis sporto įrenginys, kuris yra ypač naudingas sėdimą darbą dirbantiems žmonėms. Gimnastikos kamuoliai padeda gerinti laikyseną, stiprina raumenis ir užkerta kelią nugaros skausmo atsiradimui. Sportuok.lt internetinėje parduotuvėje rasite iš tiesų nemažą tokių kamuolių pasirinkimą, todėl natūraliai kyla klausimas, kuo skiriasi šie kamuoliai, ir į ką vertėtų atkreipti dėmesį juos renkantis.

Skirtingam ūgiui pritaikyti kamuoliai

Rinkdamiesi gimnastikos kamuolį pirmiausia pastebėsite, kad jų dydžiai yra labai skirtingi. Mažiausių gimnastikos kamuolių skersmuo yra vos 25 cm, o didžiausių – 90 cm. Skirtingo diametro gimnastikos kamuoliai gali pritaikomi įvairių tipų treniruotėms, o tuomet, jei rinksitės kamuolį, ant kurio būtų patogu sėdėti ir atlikti įvairius pratimus, kamuolio skersmenį vertėtų pasirinkti atsižvelgus į savo ūgį. 45 cm skersmens kamuoliai yra pritaikyti žemesniems nei 155 cm žmonėms, 55 cm skersmens kamuolys tiks 155-170 cm ūgio žmonėms, 65 cm – 173-185 cm žmonėms, o 75 cm skersmens kamuoliai rekomenduojami aukštesniems nei 188 cm žmonėms.

Maksimali apkrova ir medžiaga

Skiriasi ne vien tik gimnastikos kamuolių dydžiai, bet taip pat ir medžiagos, iš kurių jie pagaminti. Visuomet svarbu įsitikinti, kad kamuolys yra pakankamai patvarus, todėl naudinga atkreipti dėmesį į tai, kokia yra nurodyta maksimali leistina kamuolio apkrova (dauguma kamuolių atlaiko 150-200 kg apkrovas). Taip pat atsižvelkite ir į tai, iš kokių medžiagų yra pagamintas kamuolys (patvariausiomis medžiagomis laikomas lateksas ir PVC medžiaga).

Kamuolių dizainas

Gimnastikos kamuoliai gali būti skirtingų spalvų ir dizainų. Kai kurie kamuoliai taip pat turi specialias rankenas, už kurių lakantis jaučiamasi kur kas stabiliau. Pasirinkite tokį kamuolį, kuris geriausiai atitiktų jūsų individualius lūkesčius, nes tuomet mankšta bus malonesnė ir kur kas labiau motyvuojanti.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt