Skip to content
Home » Kokia plautuvė virtuvėj patogiausia?

Kokia plautuvė virtuvėj patogiausia?

Kiekviena virtuvė turi savo aplinką, kurioje itin svarbią vietą užima jai pritaikyta patogi plautuvė. Kad būtų ja patogu naudotis, prieš įrengiant, reikia atsakingai pasirinkti pačią tinkamiausią. Pavyzdžiui, apvali arba ovalo formos plautuvė padeda sutaupyti virtuvės plotą. Be to, ir patys indai dažniausiai būna tokios pat formos, o ne kvadratiniai ir stačiakampiai, todėl lengvai telpa į jiems priimtinos formos plautuvę.

Iš kokių medžiagų būna gaminamos plautuvės?

Plautuvės, kurios būna gaminamos iš akmens, keramikos ar porceliano atrodo gana gražiai virtuvėje, tačiau pačios patvariausios yra tos, kurios gaminamos iš nerūdijančio plieno. Iš akmeninės, keramikinės ar porcelianinės plautuvės atrodo puikiai, netgi prabangiai, tačiau jas reikia saugoti nuo netikėto išorinio poveikio, o ir kainuoja jos gana brangiai. Be to, jos nelabai tiktų mažoje virtuvėlėje. Todėl prieš renkantis plautuvę, reikia optimaliai įvertinti savo virtuvės išplanavimą ir plotį, kitas aplinkybes. O pats svarbiausias dėmesys turėtų būti skiriamas įsigyjamos plautuvės patvarumui. Šiuo atžvilgiu pačios populiariausios vartotojų tarpe išlieka plautuvės, kurios pagamintos iš nerūdijančio plieno.

Kokiomis teigiamomis ir nelabai teigiamomis savybėmis garsėja nerūdijančio plieno plautuvės?

Pirmiausiai šios rūšies plautuvės yra giriamos už tai, kad yra neišpasakytai atsparios smūgiams, atlaiko didelį karštį. O jų valymui tinka įprastinės valymo priemonės, nes jos neturės jokios žalingos įtakos plautuvės lygiam paviršiui. Dalis nerūdijančio plieno plautuvių yra išgaunamos iš vientiso plieninio lakšto, todėl yra pigesnės, tačiau mažiau patvaresnės, laikui bėgant greičiau įdumba.Bet jeigu rasite iš atskirų plieno lakštų pagamintą plautuvę, žinokite, kad nors tokia plautuvė ir kainuos brangiau, ji bus gerokai patvaresnė. Šio tipo plautuvės būna stabilesnės, sulaiko tekančio vandens triukšmą. Jos būna matinio arba poliruoto paviršiaus. Pastarasis greičiau nusinešioja už matinį, nes jį nutrina vidun dedami indai bei aštrūs cheminiai plovikliai. Dar būna plautuvės su struktūriniu, šiurkščiu paviršiumi, kuris yra žymiai praktiškesnis už kitokius paviršius, nes ant jo beveik nesimato vandens nuosėdų ir įbrėžimų. Daugiau informacijos apie virtuvės plautuves ieškokite interneto svetainėje: https://www.iris.lt/69-virtuves-plautuves.