Skip to content
Home » Nešiojamas kompiuteris darbui: kaip pasirinkti tinkamą ir gerą?

Nešiojamas kompiuteris darbui: kaip pasirinkti tinkamą ir gerą?

Šiomis dienomis, darbo rinka būtų sunkiai įsivaizduojama be kompiuterių. Kompiuteriai naudojami įvairiose darbo srityse, kuriose padeda sumažinti ir palengvinti rankinį darbą, spartina darbinius procesus. Itin plačiai yra naudojami nešiojami darbo kompiuteriai. Jie garantuoja patogumą, leidžia patogiai dirbti tiek biure, tiek namuose. Negana to, jų dėka galima patogiai leistis į darbines keliones ir išvykas. Tiesa, nešiojami kompiuteriai darbui arba verslui gali būti labai įvairūs. Jie ne tik skiriasi savo dizainais ar dydžiais, bet ir specifikacijomis. Tad, norint išsirinkti geriausią ir tinkamiausią, prieš įsigyjant naudinga atsižvelgti į kelis dalykus. Juos plačiau ir aptarsime šiame straipsnyje.

Baterijos veikimo laikas 

Pirmiausia, norint išsirinkti gerą ir kokybišką nešiojamą kompiuterį darbui, būtina atsižvelgti į jo akumuliatoriaus veikimo laiką. Teigiama, kad geras darbo, verslo klasės nešiojamas kompiuteris turėtų būti aprūpintas akumuliatoriumi, kurio veikimo laikas siekia 10-12 valandų. Tačiau, galima rasti ir dar galingesnių, modernesnių modelių, kurių akumuliatoriaus veikimo laikas yra kur kas ilgesnis. Labai svarbu įsitikinti, kad pasirinktas nešiojamas kompiuteris darbui atlaikytų užsibrėžtus darbinius siekius ir reikalavimus, atlaikytų visus dienos darbus greitai ir efektyviai. Tiesa, didesnis, talpesnis akumuliatorius gali lemti didesnį nešiojamo darbo kompiuterio svorį, o taip pat ir didesnę kainą. 

Kietasis diskas 

Renkantis nešiojamą kompiuterį darbui svarbu turėti mintyje ir tai, kad šiandieninės, modernios programos reikalauja daug kompiuterio našumo ir galios. Tai reiškia, kad nešiojamas kompiuteris turėtų turėti bent 8GB RAM atminties. Taip pat, kompiuteryje turėtų būti pakankamai atminties, kad būtų užtikrintas greitas duomenų perkėlimas ir prieiga prie jų. Dėl šios priežasties, rekomenduojama rinktis darbo nešiojamus kompiuterius, kurie turi SSD kietąjį diską, o ne HDD diską. Taip yra todėl, kad SSD diskai yra laikomi patvaresniais, veikia greičiau, kadangi, savyje neturi judančių ir gesti galinčių detalių. 

Procesorius arba CPU

Kiekvienas žino, kad procesorius yra ko ne svarbiausia kompiuterio veikimo dalis. Ne išimtis yra ir nešiojami kompiuteriai skirti darbui ir verslui. Teigiama, kad geras ir našus bus tas darbo nešiojamas kompiuteris, kuris bus aprūpintas nauju, moderniu ir tinkamai veikiančiu procesoriumi. Galima rinktis iš Intel Core arba AMD procesorių, jei norite Windows OS. Taip pat, puikiu pasirinkimu gali tapti ir Apple M1 Pro, M1 Max ar M2 procesoriai, kurie yra randami MacBook nešiojamuose kompiuteriuose. Kuo naujesnis ir modernesnis procesorius bus, tuo greičiau ir našiau nešiojamas kompiuteris veiks. Dažniausiai, naujesni procesoriai yra brangesni, tačiau, jie garantuoja efektyvų veikimą. 

Aušinimas 

Našesnis ir efektyvesnis veikimas, daug energijos ir galios reikalaujančios darbinės programos lemia ir tai, kad kompiuteris ima kaisti. Tad, būtina atsižvelgti ir į darbui skirto nešiojamo kompiuterio aušinimo sistemą. Atminkite, kad kuo plonesnis bus nešiojamas darbo kompiuteris, tuo mažesnį ventiliatorių jis turės ir prasčiau aušins kompiuterio komponentus. Na, o tai gali būti didelė problema, kadangi, perkaitęs kompiuteris ims lėčiau veikti, strigs ar net gali visai sugesti. Tad, jei darbe tenka dirbti su sudėtingomis programomis, intensyviai ir ilgai, kompiuteris su puikiu ir efektyviu aušintuvu yra tai, ko jums reikia. 

Ekranas

Darbui ar verslui skirto nešiojamo kompiuterio ekranas privalo būti kokybiškas ir geras. Naudinga rinktis didesnį ir platesnį ekraną turinčius nešiojamus darbo kompiuterius. Tokiu būdu, dirbti bus patogiau, o ir akys ne taip greitai pavargs. Taip pat, praktiškas pasirinkimas bus ir atspindžio nekeliantys ekranai, kurie suteiks puikų matomumą ne tik ryškiai šviestuvų apšviestame kabinete, bet ir pro biuro langus besiveržiant ryškiai saulei. Aukštesnė ekrano raiška gali lemti nešiojamo darbo kompiuterio kaina, tačiau, ji užtikrins ir puikų spalvų perteikimą, aiškius ir ryškius vaizdus. Na, o tai yra itin svarbu, jei dirbate su vizualinėmis programomis. Nepamirškite, kad ir kokį nešiojamą kompiuterį darbui pasirinksite, jis privalo būti kokybiškas, patvarus ir patogus. Varle.lt svetainėje rasite itin platų, įvairių darbui ir verslui skirtų nešiojamų kompiuterių pasirinkimą. Na, o paspaudę šią nuorodą: https://www.varle.lt/nesiojami-kompiuteriai/nesiojami-kompiuteriai/ pateksite į įspūdingą nešiojamų kompiuterių pasaulį, kur rasite geriausias kainas ir šauniausias akcijas!

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt