Skip to content
Home » Kokie yra žinomiausi testavimo ir matavimo prietaisai?

Kokie yra žinomiausi testavimo ir matavimo prietaisai?

Kiekvienoje rimtoje ir solidžioje elektronikos prekių parduotuvėje pirkėjas randa visus pagrindinius ir svarbiausius įrenginius, kurie yra reikalingi su elektroniniais prietaisais dirbantiems specialistams.

Kokie yra svarbiausi testavimo ir matavimo prietaisai?

Tarp svarbiausių testavimo ir matavimo įrenginių minimi LAN matuokliai, reflektometrai, oscilografai, optinės galios matuokliai, temperatūros, elektros galios ir įtampos, garso ir šviesos matavimo prietaisai, multimetrai, metalo detektoriai ir kiti testavimo ir matavimo paskirties įrenginiai. Vienos iš tokių internetinių parduotuvių adresas yra toks: https://www.viskaselektronikai.lt/testavimo-ir-matavimo-iranga-2/metalo-detektoriai.

Kas yra žinoma apie multimetrus?

Multimetras savyje turi įdiegtus tris atskirus prietaisus – voltmetrą, amperrnetrą, ir varžos matuoklį. Šie prietaisai, kiekvienas atskirai, matuoja įtampą, srovę ir varžą. Tad multimetro pateikiami duomenys elektronikos specialistui suteikia labai daug informacijos apie esamas elektros grandinės veikimo sąlygas, kai maitinimas būna išjungtas. Multimetrai yra skirstomi į analoginius ir skaitmeninius.

Kokius darbus atlieka optinės galios matuoklis ir oscilografas?

Optinės galios matuoklis naudojamas tam, kad suteiktų pačią būtiniausią informaciją apie šviesolaidį. Jis išmatuoja optinės galios silpnėjimo lygį šviesolaidžio linijose. Tuo tarpu oscilografas yra skirtas stebėti ir fiksuoti elektros signalo formą. Jis dažniausiai tiria pasikartojančius signalus. Oscilografas yra naudojamas ne tik įprastinėje elektronikoje, bet ir tada, kai reikia fiksuoti kardiogramų ir encefalogramų duomenis, o mechanikoje jis nustato vibracijas ir jų lygį.

Kokia nauda iš metalo detektoriaus?

Metalo detektorius yra nepamainomas pagalbininkas, kai prireikia surasti po žemės sluoksniu slypintį metalinį daiktą – monetą, archeologinę vertybę, nusikaltėlių paslėptą šaltąjį ar šaunamąjį ginklą. Karo metu jo dėka surandamos minos. Vidutinio galingumo metalo detektorius aptinka metalinius radinius maždaug keturiasdešimties centimetrų gylyje, o gana galingas šios paskirties prietaisas tokius daiktus aptinka metro gylyje.

Kaip gali pasitarnauti termovizorius?

Termovizorius yra puiki priemonė, padedanti aptikti aklinoje tamsoje ar pastatų viduje pasislėpusius nusikaltėlius, nelaisvėn patekusius įkaitus ar miške pasiklydusius žmones. Šio prietaiso dėka ūkininkai gali surasti iš jo ūkio valdų pasprukusius galvijus, kitus gyvulius. Termovizorius tinka ir per atstumą pamatuoti gyvo organizmo temperatūrą, aptikti ankstyvą nėštumą.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt