Skip to content
Home » Kokios yra moterų ginekologinės ligos?

Kokios yra moterų ginekologinės ligos?

Kiekviena moteris turi ypač atsakingai rūpintis savo sveikata, tik tuomet bus galima jaustis puikiai ir džiaugtis gyvenimu. Belieka tik pridurti, kad dėmesį svarbu skirti ir emocinei, ir fizinei sveikatai. Na, o viena sudedamųjų moters fizinės sveikatos dalių yra ir intymi sveikata. Labai gaila, tačiau kasmet tūkstančiai moterų suserga įvairiomis ginekologinėmis ligomis. Tad, labai svarbu turėti kuo daugiau informacijos apie šias ligas, jog laiku būtų galima priimti tinkamus sprendimus. Taigi, kviečiame sužinoti, kokios yra moterų ginekologinės ligos?

Gimdos kaklelio vėžys
Liūdina faktas, kad tai yra viena dažniausių ginekologinių ligų. Maždaug net 500 moterų mūsų šalyje kiekvienais metais išgirsta šią diagnozę. Labai svarbu pažymėti tai, kad ši liga net kelerius metus gali vystytis, nerodydama jokių požymių, kuriuos moteris galėtų pastebėti pati. Taigi, labai svarbu reguliariai lankytis pas ginekologijos specialistus, kad būtų laiku pastebėta ši liga bei pradėtas gydymas. Vienas efektyviausių būdų nustatyti šiai ligai yra citologinis gimdos kaklelio tyrimas, dar vadinamas PAP testu.

Kiaušidžių vėžys
Šios ligos diagnozę išgirsta taip pat apie 500 moterų Lietuvoje kasmet. Apie šią ligą organizmas gali pranešti tokiais ženklais: pilvo pūtimu, sutrikusiu virškinimu, krentančiu svoriu, silpnumu, nuovargiu, tačiau neretai pasitaiko ir tokių atveju, kai šių požymių tiesiog nėra. Taip pat svarbu pažymėti, kad šia liga kur kas didesnę tikimybę susirgti turi tos moterys, kurių mamos ar seserys taip pat sirgo.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti https://mamaiirvaikui.lt/category/mamos-sveikata/. Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad reguliarūs vizitai pas specialistus, subalansuota mityba, tinkamas fizinis krūvis, normalaus kūno svorio palaikymas bei atsparumas stresui, gali sumažinti šių ligų tikimybę. Tad būkite dėmesingos sau ir rūpinkitės savimi.