Skip to content
Home » Kokteiliai sveikai mitybai

Kokteiliai sveikai mitybai

Sveika mityba – geros sveikatos ir savijautos pagrindas. Belieka tik pridurti, kad sveika mityba apima ypač daug pasirinkimų. Vienas jų yra kokteiliai. Taigi, aptarkime, kokios turėtų būti sveikatai palankių kokteilių sudėtinės dalys.

Uogos

Uogos tikrai yra vienas tų produktų, kuris turėtų papildyti jūsų kokteilius. Būtent uogose yra gausu įvairių vitaminų ir mineralų. Na, ir, žinoma, nereikia pamiršti, kad būtent jos, jūsų kokteiliams suteiks gaivumo ir puikią spalvą. Taigi, rinkitės kokias tik mėgstate – vyšnias, braškes, avietes, mėlynes, juoduosius bei raudonuosius serbentus, trešnes, šilauoges, spanguoles, bruknes, šeivamedžio uogas ir t.t.

Vaisiai bei daržovės

Vaisiai ir daržovės – dar keli pasirinkimai, kurias galite praturtinti savo ruošiamus kokteilius. Šiuose produktuose yra daug vitaminų, mineralų, ląstelienos ir t.t. Kokteiliams gaminti tinka ypač įvairūs vaisiai bei daržovės: nuo obuolių iki persikų, nuo kopūstų iki porų.

Riešutai arba riešutai sviestas

Ne veltui riešutai ir iš jų gaminamas sviestas, yra laikomi vienais vertingiausių maisto produktų. Jie ypač maistingi, turtingi vitaminais, mineralais, skaidulomis, suteikia sotumo jausmą. Taigi, kokteilius tikrai papildyti riešutais arba riešutų sviestu, juo labiau, kad tai suteiks iš tiesų puikų poskonį.

Sėklos

Taip pat papildykite kokteilius ir sėklomis, puikiai tiks tokios, kokias mėgstate labiausiai: čija sėklos, saulėgrąžos, moliūgų sėklos, sezamo sėklos ir t.t. Jos taip pat turtingos vitaminais, mineralais, skaidulomis, suteikia kokteiliui tirštumo.

Avižiniai dribsniai

Puikiai žinome, kad avižų dribsniai yra vienas naudingiausių maisto produktų. Tačiau, jei jums jau pabodo valgyti avižinę košę, šias dribsniais verta praturtinti kokteilius.

Na, o pabaigai belieka tik priminti, kad svarbu ne tik save lepinti kuo dažniau sveikuoliškais kokteiliais, bet ir taip pat nepamiršti, kad profilaktinė konsultacija yra puikus pasirinkimas.