Skip to content
Home » Kas yra ekologija ir kokią svarbą ji turi žmonijai?

Kas yra ekologija ir kokią svarbą ji turi žmonijai?

  • Svarbios
Kas yra ekologija ir kokią svarbą ji turi žmonijai?

Esame sąmoningos būtybės, todėl kiekvieną savo gyvenimo minutę turime galvoti apie savo veiksmus ir taip pat – atminti, kokias pasekmes jie gali sukelti. Taip pat svarbu akcentuoti, kad esame neatsiejami ir nuo daugybės įvairių procesų bei veiksmų. Ne išimtis yra ir ekologija. Taigi, kviečiame sužinoti, kas tai yra ir kokią svarbą ji turi žmonijai. 

Kas yra ekologija?

Kalbant trumpai,  reikėtų pasakyti, kad ekologija yra biologijos šaka, kuri tiria gyvosios ir negyvosios gamtos sąveiką bei gyvosios gamtos tarpusavio ryšius. Šis žodis yra sudurtinis ir kilęs iš dviejų graikiškų žodžių – oikos ir logos, kurie reiškia namą ir mokslą. Taip pat svarbu akcentuoti, kad ši sritis nagrinėja mikroorganizmų, augalų, grybų ir gyvūnų populiacijų, biocenozių ir ekosistemų organizaciją, raidą, medžiagų ir energijos apytaką, gamtinės atrankos, adaptacijos ir evoliucijos mechanizmus. Taip pat svarbu žinoti, kad ekologija yra skirstoma į įvairias šakas. 

Kokią svarbą šis mokslas turi žmonijai?

Svarbu akcentuoti, kad ekologija turi labai didelę svarbą  žmonijai, todėl, nieko keista, kodėl šių pradmenų vaikai pradedami mokyti dar mokykloje ar net darželyje. Svarbu akcentuoti, kad būtent ekologija mus moko suprasti, kaip veikia daugybė svarbių procesų gamtoje, o taip pat – teikia gaires, kurių laikydamiesi galime užtikrinti gamtos švarą, saugumą, bei daugybės biologinių rūšių gyvavimą. Gera žinia ta, kad kiekvienas iš mūsų, kuris norime, kad gamta ir aplinka gyvuotų, galime to siekti ypač įvairiais būdais. Taip pat nereikia pamiršti, kad šiandien taip pat jau galima įsigyti ir daugybę įvairių ekologiškų prekių bei gaminių ir tokiu būdu prisidėti prie gamtos saugojimo.  Čia rasite dar daugiau įdomios informacijos. https://darzininkyste.lt/category/ekologija.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt