Skip to content
Home » KADA PASITARNAUJA MAITINIMO ŠALTINIAI IR TRANSFORMATORIAI?

KADA PASITARNAUJA MAITINIMO ŠALTINIAI IR TRANSFORMATORIAI?

Maitinimo šaltiniai yra tam tikrų elementų ir įtaisų kompleksas, kuris skirtas elektros įrenginių aprūpinimui elektros energija. O transformatoriai yra prietaisai, kurie keičia kintamą įtampą ir stiprina srovę. Jie pagal poreikį aukština ar žemina elektros įtampą. RSdelivers el. parduotuvėje pirkėjai gali įsigyti įvairias elektronikos prekes, tame tarpe ir maitinimo šaltinius bei transformatorius.

Kas yra žinoma apie maitinimo šaltinius?

Maitinimo šaltiniai yra skirstomi į pirminius ir antrinius. Pirminiai maitinimo šaltiniai keičia vėjo, saulės, vandens, cheminės reakcijos dėka gaminamą elektros energiją, o antriniai – perima pirminio maitinimo šaltinio elektros energiją ir keičia jos parametrus: įtampą srovę ir formą, po to visa tai perduoda vartotojui. Antriniai maitinimo šaltiniai yra skirstomi į nepertraukiamo maitinimo bei impulsinius.

Kaip veikia nepertraukiamo maitinimo šaltiniai?

Nepertraukiamo maitinimo šaltinis išsaugo nenutrūkstamą elektros energijos tiekimą tada, kai sutrinka įprastinis elektros tiekimas. Šio šaltinio dėka įmanoma neprarasti kompiuteryje paruošto dokumento, kai dėl smarkios perkūnijos staiga šis išsijungia. Jis taip pat apsaugo informacinių technologijų įrenginius nuo sugadinimo pavojaus, kai sistemoje sutrinka elektros tiekimas.

Kokia yra impulsinių maitinimo šaltinių paskirtis?

Impulsiniai maitinimo šaltiniai suteikia stabilų maitinimą įvairiems elektronikos prietaisams. Tarp jų – vaizdo kameros, praėjimo kontrolės skaitytuvai, telefoninės spynos, nuotolinio valdymo prietaisai ir kt. Šios rūšies šaltiniai yra vertinami dėl savo kompaktiškumo ir lengvumo, todėl juos labai patogu montuoti ten, kur nedaug laisvos vietos. Jie idealiai tinka maitinti mažus elektronikos prietaisus.

Kokia yra transformatorių paskirtis?

Transformatoriai elektromagnetinės indukcijos dėka performuoja elektros energiją iš vienos grandinės į kitą. Šį įrenginį sudaro dvi ar daugiau vielos ričių, kurios yra vadinamos pirmine ir antrine ritėmis. Pirminė yra prijungta prie kintamosios srovės šaltinio, o antrinė jungiama prie apkrovos. Kadangi transformatorius perduoda energiją ir pirminės į antrinę ritę, pastarojoje sukeliama srovė.

Transformatoriai taip pat gali būti naudojami kintamosios elektros srovės maitinimo šaltinio įtampai didinti arba mažinti. Labiausiai yra paplitę galios transformatoriai, kurie yra skirti elektros tinkle aukštai įtampai ir buitiniuose prietaisuose žemesnei įtampai pakeisti.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt