Skip to content
Home » 9 dalykai, kuriuos reikia žinoti apie dantų rovimą

9 dalykai, kuriuos reikia žinoti apie dantų rovimą

Nors dantų rovimas atrodo kaip bauginantis procesas, verta akcentuoti, kad streso bus kur kas  mažiau, jeigu žinosite daug svarbių dalykų apie tai. Taigi, kviečiame susipažinti ir sužinoti daug apie danties rovimą. 

  1. Verta akcentuoti, kad raunami gali būti ir pieniniai dantys. Nors paprastai yra laikomasi nuomonės, kad šie dantukai turi iškristi patys (taip dažniausiai ir nutinka, verta pasakyti, kad ne taip jau reta pasitaiko ir atvejų, kuomet reikalinga profesionalų pagalba ir pieninių dantukų rovimas turi būti patikėtas specialistams. 
  2. Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad danties rovimas gali būti lengvas, sunkus arba itin sudėtingas. Lengvas danties rovimas užtrunka vos 1 minutę, sunkus – iki 30 minučių, na, o sudėtingo danties rovimo metu prireiks ir dar daugiau laiko, be to, gali tekti naudoti tokias priemonės, kaip grąžtas, siūlai ir t.t. 
  3. Verta žinoti ir tai, kad dėl tam tikrų priežasčių, po šios procedūros, gali būti jaučiamas skausmas. Su juo gali tekti susidurti tuo atveju, jei danties rovimas buvo labai sudėtingas, jeigu nevartojate vaistų, kuriuos jums  paskyrė specialistas, o taip pat ir tuo atveju, jei nesilaikote jums  paskirto režimo. 
  4. Tu atveju, jeigu po procedūros jums sukilo itin aukšta temperatūra, o taip pat – ištino skruostas, tuomet nedelsiant reikėtų kreiptis į specialistą.
  5. Šiandien kai kurios dantų klinikos pasitelkia puikų sprendimą – lazerį, kuris yra naudojamas skausmo prevencijai po danties rovimo. 
  6. Taip pat skausmą po dantis privimo, tinka malšinti tokiais analgetikais kaip Ibuprofen, Nimesil, Ketanov, Dolmen. 
  7. Svarbu akcentuoti ir tai, kad po šios procedūros specialistas pateikia ir tam tikras rekomendacijas. Laikykitės jų, kad užtikrintumėte sklandų gijimo procesą ir galėtumėte džiaugtis geresne savo savijauta.
  8. Jei tokio pobūdžio procedūra jums yra reikalinga pirmą kartą, atsakingai rinkitės specialistą, įvertinkite jo patirtį, atsiliepimus. 
  9. Prieš procedūrą verta suvalgyti ir lengvo maisto, kad nejaustumėte alkio, kadangi po danties rovimo negalėsite valgyti tam tikrą laiko tarpą. 

Na, o dar daugiau naudingos informacijos apie tai rasite, jei užsukite į www.pilene.lt/paslaugos/chirurgine-odontologija/dantu-rovimas.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt