Skip to content
Home » Kiek kainuoja notaro paslaugos perkant butą?

Kiek kainuoja notaro paslaugos perkant butą?

Kiek kainuoja notaro paslaugos perkant butą?

Ne paslaptis, kad yra daugybė procesų, kurių mes negalime atlikti patys, tad tokiais atvejais, nelieka nieko kito, kaip tik kreiptis į tam tikrų sričių specialistus. Ne išimtis yra ir buto pirkimas, nors patys galime spręsti, kada ir kokį butą mums įsigyti, notarai yra tie specialistai, kurių paslaugos mums taip pat bus reikalingos. Visgi, ne ką mažiau svarbus yra ir kitas klausimas: o, kiek kainuoja šių specialistų paslaugos, perkant butą? Pabandykime atsakyti į šį klausimą. 

Visų pirma, nesunku pastebėti, kad notarų paslaugų kainos yra labai įvairios ir tai lemia tam tikri veiksniai: paslaugos pobūdis, specialisto nustatyti įkainiai, o taip pat ir jo patirtis. Visgi, kuomet kalbame apie paslaugų kainą perkant butą, verta akcentuoti, kad tai yra neatsiejama nuo tam tikrų reglamentų. Taigi, kiekvienas, kurį domina notarų paslaugų kainos, perkant būstą, turėtų žinoti, kad remiantis LR teisingumo ministro  2014 m. spalio 20 d. įsakymu  Nr. 1R-329  “Dėl teisingumo ministro 1996 m. rugsėjo 12 d. įsakymo Nr. 57 “ Dėl notarų imamo atlyginimo už notarinių veiksmų atlikimą, sandorių projektų parengimą, konsultacijas ir technines paslaugas laikinųjų dydžių patvirtinimo” pakeitimo”, už nekilnojamojo daikto pirkimo – pardavimo sutarties patvirtinimą imamas mokestis 0,45 procento nuo sumos, bet ne mažiau kaip 28,96 eur ne daugiau kaip 5 792,40 Eur.

Taigi, belieka tik pridurti, kad būsto pirkimas reiškia iš tiesų didelis išlaidas, taigi, nieko keista, kad  žmonės nori kuo tiksliau žinoti, kokio dydžio biudžeto reikės. Na, o tuo atveju, jei žinosite, kiek teks mokėti už notaro paslaugas, tai ir biudžetą planuoti bus kur kas lengviau. Taip pat čia galite rasti dar daugiau vertingos info https://interjeras24.lt/category/paslaugos/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt