Skip to content
Home » KO TIKĖTIS IŠ LIETUVOS KULTŪRINIŲ ORGANIZACIJŲ VEIKLOS?

KO TIKĖTIS IŠ LIETUVOS KULTŪRINIŲ ORGANIZACIJŲ VEIKLOS?

Kultūrinė veikla apima visą žmogaus gyvenimą, be jos nepraeina nė viena diena. Mes kasdien girdime skambant muziką per radiją, žiūrime filmus kino teatruose arba per televiziją, kitas medios priemones, skaitome įvairią lektūrą, lankome dailės parodas, net reklama priklauso tam tikrai kultūrinės veiklos sričiai, nes joje apjungiamas vaizdas, muzika ir žodis.

Koks yra kultūrinių organizacijų vaidmuo?

Kiekviena iš kultūrinės veiklos sričių yra priskiriama atitinkamai kultūrinei organizacijai. Kultūrinių organizacijų paskirtis žmogų vertinti kaip kultūrinių reiškinių visumos vartotoją. Pavyzdžiui, žmogus atėjęs į koncertą susiduria ne tik su muzika ir jos atlikėjais, bet ir vertina koncertų salės aplinką, aptarnaujančio personalo kultūrą, nepriekaištingas sanitarines sąlygas ir kt.

Tad kultūrinių organizacijų rūpestis – išlaikyti auditorijos domėjimąsi kultūriniais renginiais, nes tik tada kultūros ir meno įstaigų patalpose netrūksta lankytojų, kas patvirtina kultūros buvimo reikalingumą.

Kokių pokyčių tikimasi iš kultūrinių organizacijų?

Kultūrinėms organizacijoms negana įsisukti į veržlų spektaklių, renginių, įvairių renginių organizavimo verpetą. Joms priklauso pasidomėti ir tuo, kiek tie kultūriniai projektai yra prasmingi, kiek prisideda prie aktualių ir unikalių kultūrinių sprendimų diegimo praktikoje, kiek padeda ne tik palaikyti ryšį su nuolatiniais kultūrinių renginių lankytojais, bet ir pritraukti naują publiką.

Kas žadina kultūrinių organizacijų darbuotojų norą savo veiklose siekti naujovių, gerų patirčių ir idėjų?

Kultūrinio darbo praktikai yra įsitikinę, jog kultūros fronto darbuotojams yra būtina kuo daugiau pamatyti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse vykstančių renginių, parodų, seminarų, kad galėtų kaupti reikiamą kiekį būtinos tuose reikaluose patirties.

Taip pat yra naudinga reguliariai mokytis pačių kultūrinių organizacijų viduje, pasitikrinant esamas veiklos kryptis su bendra jų vizija, ar jos atitinka keliamus tikslus bei socialines realijas.

Kas turėtų būti svarbiausia kultūrinėms organizacijoms?

Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ vadovė Milda Laužikaitė mano, jog kiekvienai dabartinei kultūrinei organizacijai svarbu stiprinti mokėjimą suprasti savo auditoriją, didinti jos prieraišumą ir tuo pačiu skatinti aktualių kultūrinių patirčių kūrimą ir plėtrą, pasitelkiant į pagalbą kritinį mąstymą ir bendradarbiavimą tarp atskirų kultūros sričių.

Apie Lietuvoje veikiančias kultūrines organizacijas išsamesnės informacijos ieškokite bei savo nuomonę tuo klausimu išsakykite kultūros gyvenimo reikalais besidominčioje interneto svetainėje adresu: https://pickvibe.lt/lt/.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt