Skip to content
Home » Judesio jutiklių tipai: kaip pasirinkti?

Judesio jutiklių tipai: kaip pasirinkti?

  • Be kategorijos

Judesio jutikliai (dar kitaip vadinami davikliais) yra svarbi apsaugos sistemų dalis. Jie gali būti naudojami daugelyje įvairių sferų. Jutikliai taip pat pasižymi skirtingomis charakteristikomis ir tipais. Pavyzdžiui, kai kurie gali būti jautresni įvairiems judesiams, o štai kiti – dalies jų nefiksuoti. Apsaugos sistemos vis dažniau įrengiamos ne tik viešose įstaigose, tačiau ir gyvenamuosiuose namuose, siekiant apsisaugoti nuo įsilaužimų. Visą tam reikalingą įrangą rasite https://www.stebkam.lt/prekiu-katalogas/namams/apsaugos-sistemos. Visgi, šį kartą aptarsime tik vieną apsaugos sistemų dalį – judesio jutiklius bei kaip pasirinkti tinkamą variantą. 

Infraraudonųjų bangų judesio jutikliai

Infraraudonųjų bangų judesio jutikliai veikia reaguodami į patalpoje esančio objekto temperatūrą. Tai – nebrangus ir ganėtinai patogus pasirinkimas. Įprastai žmogaus kūno temperatūra būna gerokai didesnė nei patalpos. Taigi, sistema nesunkiai užfiksuoja teritorijoje esančius asmenis arba gyvūnus. Įprastai tokie jutikliai pasirenkami biurams arba nuosaviems namams, kuriuose šie puikiai tarnauja. 

Radijo bangų judesio jutikliai

Radijo bangų judesio jutikliai veikia fiksuodami spinduliuotę, kurios dažnis yra 2,5 GHz. Jie pasižymi tuo, kad gali sėkmingai veikti net didelėse patalpose su pertvaromis. Kita vertus, jutiklių funkcionalumas taip pat didina jų kainas. Taigi, toks variantas netiks tiems, kurie ieško ko nors pigesnio. 

Ultragarsiniai judesio jutikliai

Ultragarsiniai judesio jutikliai veikia garso generatoriaus pagalba. Jis fiksuoja visus virpesius, kurie siekia 25–40 kHz dažnį. Visgi, svarbu paminėti, kad toks garsas nebus girdimas žmogui. Taigi, jį užfiksuoti gali tik speciali įranga – ultragarsiniai judesio jutikliai. Tai yra kiek retesnis, tačiau tikrai kokybiškas pasirinkimas. Įprastai jutiklyje įmontuojamas mikrofonas, kuris padeda informuoti apie pašalinius asmenis patalpoje. 

Judesio jutiklio pasirinkimas

Renkantis judesio jutiklį svarbu atsižvelgti ne tik į jų tipus, tačiau ir charakteristikas. Pavyzdžiui, tos pačios kategorijos produktai gali būti ganėtinai skirtingi, priklausomai nuo šių našumo, galingumo bei papildomų funkcijų. Dažniausiai jutikliai veikia baterijos pagalba. Kita vertus, galima pasirinkti ir tokius, kurie turėtų mini akumuliatorių. Taigi, belieka įsigyti Jums tinkamą variantą. 

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt