Čia rasite paprastą receptą, kuris parodys, kaip pagaminti tobulą ir skanią menkę! Su puikiomis jūros gėrybėmis galite sukurti tiek daug skirtingų puikių valgių – galima net pirštus apsilaižyti.
Žinome, kad jūros gėrybių gaminimas, ypač bet kokios rūšies žuvies, kai kuriuos žmones gali šiek tiek nervinti virtuvėje. Tam yra keletas pagrįstų priežasčių, pvz., jei blogai iškepsite, susirgsite arba geros kokybės žuvis gali būti brangi, todėl nenorite rizikuoti jos sugadinti, bet norime pranešti, kad žuvį iškepti tikrai lengva. Kepsnio kepimas kelia daug daugiau nerimo nei jūros gėrybių, nes žuvis gali būti lankstesnė gamybos prasme nei 20 eurų už kilogramą nugarinės filė, kurią kepant per ilgai, nuo sultingo kepsnio iki gerai iškepto ir sauso kepsnio teskiria vos kelios minutės.
Jei gamindami žuvį laikysitės kelių pagrindinių taisyklių, gausite skanius minkštus gabalėlius. Šiam receptui naudojama atlantinės menkės filė, bet pagrindinės instrukcijos yra tokios pačios kaip ir daug kitų panašių žuvų, tokių kaip lašiša, tilapija, otas ar bet kokia kita žuvis. Leiskite mums parodyti jums, kaip gaminti skanią menkę!
Kokios yra pagrindinės taisyklės, kaip tinkamai pagaminti menkę?
Mes visada rekomenduojame gerą, gerai pagardintą nepridegančią keptuvę. Savo virtuvėje turime keletą keptuvių, kurios puikiai tinka kai kuriems gana tvirtiems maisto produktams ruošti, bet kai kalba eina apie trapią žuvį, turime žinoti, kad ji tikrai neprilips prie keptuvės. Ketaus keptuvė yra puikus pasirinkimas, tačiau jei jos neturite, galite naudoti bet kokią geros kokybės nepridegančią keptuvę. Turime keletą keptuvių, kurios tarnauja daugelį metų, ir žinome, kad prie jų niekas neprilips, kad ir ką jose gamintume.
Kaip pirmą skystį keptuvėje mėgstame naudoti rapsų aliejų, o ne sviestą, kuris, mano nuomone, per greitai sudega. Rapsai taip pat turi aukštesnį dūmų tašką nei alyvuogių aliejus. Sviestą įdėsime paskutinėmis kepimo minutėmis, kad žuvis apskrustų ir suteiktų jai sviestinio, riešutinio skonio.
Didelis karštis yra būtinas! Nebijokite padidinti kaitros, nes norint, kad žuvis išliktų drėgna, prieš šaunant į orkaitę, kur ji ir toliau keps aukštoje temperatūroje, reikia gerai ją apskrudinti.
Kokioje temperatūroje turiu gaminti menkę?
Turime dujinę viryklę ir, kai norime apkepti tokius ingredientus kaip menkė ar lašiša, liepsna bus vidutiniškai aukšta. Kai nusipirksite menkę, tikriausiai bus pašalinta oda, bet jūs vis tiek turėsite apatinę ir viršutinę žuvies puses. Mums patinka pirmiausia apkepti viršutinę pusę, o tada baigti kepti iki maždaug 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tai dar viena puiki priežastis išmokti gaminti menkę, ji turi būti iškepta greitai, kad vakarienė greitai atsidurtų ant stalo ir tai naudinga užimtomis savaitės dienomis!
Kaip tinkamai marinuoti ar kitaip gardinti žuvį?
Laikykite tai paprasta taisykle, nes geros žuvies skonis nuostabus tik su jūros druska, stambiais juodaisiais pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių iškepus. Šviežių žolelių pridėjimas visada yra puikus būdas patobulinti patiekalą. Šis keptos lašišos receptas yra vienas iš populiariausių receptų mūsų tinklaraštyje, todėl į keptuvę įdėjome šviežio šalavijo, kol jis kepa. Paprastai mes mieliau dedame susmulkintas žoleles kaip garnyrą ir pabarstome jomis lėkštę prieš patiekiant. Tai taip pat suteikia įspūdingą patiekalo pateikimą ir išlaiko aromatingus skonius. Žuvims nereikia jokių sunkių padažų, bet jei jums labiau patinka padažas, naudokite lengvus ir šviežius, kaip, pvz., citrusinių vaisių sviesto padažas su šviežiu baziliku.