Skip to content
Home » Beveik žmogus: pirmasis arabiškai kalbantis robotas Ibn Sina

Beveik žmogus: pirmasis arabiškai kalbantis robotas Ibn Sina

  • Be kategorijos

Vienas iš Gitex Technologijų Savaitėje, vykusioje Dubajuje šių metų spalio 18-22 dienomis, pristatytų robotų buvo Ibn Sina, kuris atrodo kaip vidutinio amžiaus Vidurio Rytų žmogus, besipuikuojantis įdegiu, elegantiško kirpimo barzda ir tradicine gotra – arabišku galvos apdangalu. Be to, šis robotas puikiai kalba arabiškai. Ir tai daugiau nei kompiuterizuota balso atpažinimo programa, ištarianti vos keletą žodžių.

ibh

Devynerių metų darbas davė puikių rezultatų – pokalbis ir santykiai tarp šio roboto ir žmogaus yra kur kas artimesni. Žmogui nėra labai sudėtinga užmegsti ryšį su šiuo robotu-arabu. Jis buvo pavadintas garsaus arabo, mokslininko, filosofo ir daktaro Ibn Sinos garbei. Šis faktas suteikia projektui dar didesnės vertės.

manopomegiai.lt manotechnika.lt manotransportas.lt manovisuomene.lt pasauliomaistas.lt tiktarpmusu.lt tarpmusu.lt vaikas123.lt manobustas.net manomedicina.lt manokompasas.lt manoerotika.lt manomenas.lt manomarketingas.lt manomenas.lt manomokslas.lt manoprekes.lt manosalis.lt manosportas.info manostatyba.info manoit.lt manoverslas.info mada123.lt spalvotaistorija.lt itbaze.lt justnet.lt cvpavyzdys.com kamtoreikia.lt weboaze.lt epbaze.lt toplaisvalaikis.lt seopaslaugosverslui.lt kasyraseo.info seosmegenis.lt interestingspace.com eksportuoju.lt